Bàsquet

El passiu del Sant Josep voreja els 700.000 euros

Bàsquet. El concurs de creditors és a les mans del mateix jutge que el del Girona FC, al qual el club de bàsquet li reclama 150.000 euros

El Sant Josep de Girona va presentar el mes de juny una sol·licitud de concurs de creditors documentada amb un passiu de gairebé 700.000 euros. Aquesta suma, juntament amb la caiguda de subvencions i la poca capacitat de generar ingressos que ha exhibit el club en les últimes temporades, és el que determina l'objectiu final del procés concursal: la venda dels –pocs– actius del club per pagar el que es pugui als creditors i la desaparició de l'entitat.

L'Ajuntament, principal

La quantitat exacta del passiu és de 692.581,45 euros, però s'hauria de matisar. D'una banda, seria menor perquè hi ha una part dels deutes a jugadors que els ha abonat el fons de garantia salarial. Però de l'altra, s'incrementaria una mica perquè aquest passiu inclou un tancament provisional de la temporada 2012/13. En tot cas, el resultat final no variarà gaire.

El creditor institucional forma el gros del passiu del Sant Josep. La quantitat més alta és la de l'Ajuntament de Girona (249.131,21 euros en concepte d'avals), seguit de la Seguretat Social (116.264,58) i Hisenda (80.970,69). La resta de creditors sumen una quantitat molt important (246.214,97) però també molt repartida entre proveïdors diversos i jugadors.

Al mateix jutjat

El jutjat mercantil 1 de Girona ha encarregat la liquidació a l'empresa Pleta Auditors. La clau del procés de liquidació són els 150.000 euros que el Sant Josep reclama al Girona FC per l'impagament d'un contracte de patrocini. Justament el Girona FC també ha demanat acollir-se a la llei concursal. Ho ha fet en l'únic –i saturat– jutjat mercantil de Girona i, per tant, el mateix jutge tindrà els dos expedients a les mans. Contracte amb el Girona FC a part, els actius realitzables són testimonials. Hi ha pendent també un acord per cobrar unes quantitats pendents del Club Escola de Bàsquet Girona.

L'administrador concursal és Josep Suades, que està elaborant l'informe preliminar per entregar al jutjat. Suades confirma que l'únic destí possible del club és la liquidació. Tampoc no aprecia en primera instància que la gestió de la directiva pugui derivar en responsabilitats: “Res ho fa sospitar. Els clubs esportius han anat perdent les subvencions i no poden tirar endavant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.