Motor

El campió no perdona

Motor. L'italià ‘Pedro', guanyador de l'europeu històric, guanya el 60è ral·li Costa Brava, que troba a Girona un escenari ideal. Una avaria deixa sense premi el recital d'Enric Xargay

Pedro-Verdelli (Lancia 037) van guanyar el 60è ral·li Costa Brava en l'apartat de velocitat, amb 1:43 d'avantatge respecte a Sáinz-Cattaneo (Porsche 911) després de dues espectaculars jornades de competició que van omplir d'aficionats els trams –tant els lineals com el circuit de Sils– i també tots els escenaris preparats a Girona per a la cursa reina dels ral·lis per a vehicles històrics.

El ral·li va ser duríssim amb alguns dels favorits. Els líders de divendres –i campions d'Espanya, els gallecs Ferreiro-Anido– van perdre un podi segur per una sortida de carretera en l'últim tram. Qui més els discutia aquest lloc eren Xargay-Ibáñez (BMW 2002). Amb un cotxe inferior però un talent a prova d'anys, el sarrianenc va fer un escratx memorable divendres en el segon pas pels Àngels, de nit i amb humitat. La pèrdua de rendiment i una avaria posterior els va forçar a plegar ahir. També Alòs-Josep (R-5 Turbo) van ocupar posició de podi, però una penalització els va fer caure al novè lloc. Divendres ja s'havien retirat dos dels protagonistes de l'europeu, el suec Mats Myrsell (Porsche) i l'austríac Ernst Harrach (Mitsubishi).

El guanyador tampoc no es va escapar dels problemes i va perdre mig minut en una punxada en el primer tram. Fins ahir no es va situar líder, posició que va mantenir fins al final per rubricar el títol europeu amb la vuitena victòria en vuit ral·lis. Rere Pedro i Sainz –germà de l'excampió del món de ral·lis– van acabar Piñeiro-Álvarez (Porsche 911) i Coll-Moiset (Porsche 914)

La categoria de regularitat FIA va ser per a Raimondo-Calegari (Porsche), que van repetir triomf desbancant Gómez Blanco-Andreu, amb un Seat 124 2000 de l'equip oficial de la marca catalana, que va perdre Mia Bardolet al circuit de Sils però va classificar els altres sis cotxes que va inscriure.

Vilatarsana-Alsina (R-5 Copa Turbo) van guanyar l'apartat de regularitat en el campionat d'Espanya i van perdre el doblet perquè en el campionat de Catalunya Gummà-Gummà (BMW) els van desbancar en l'últim tram per tan sols vuit dècimes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.