Motor

Marc Márquez, bicampió del món de Moto GP

El pilot català es converteix en el bicampió del món més jove de la història després d'acabar segon al Gran Premi del Japó

El tro de Cervera suma el seu quart Mundial en només cinc temporades des del 2010

Márquez explica a l'acabar que tot i que “la gent pugui pensar que ha estat fàcil, no ho ha estat”

El bicampió del món més jove de la història és de Cervera. Marc Márquez ha revalidat aquest diumenge el campionat mundial de Moto GP després d'acabar segon al Gran Premi del Japó, darrere de Jorge Lorenzo, i sumar els punts necessaris per obtenir el quart títol de la seva carrera. Fins avui, el britànic Mike Hailwood, el 1963, era el més jove: amb 23 anys i 152 dies va encadenar dos títols mundials consecutius de la categoria reina. Ara, el català ho ha aconseguit amb 21 anys i 237 dies.

Però no només això, Marc Márquez, s'ha entestat a batre els rècords: aquest diumenge a Motegi ha assolit el seu quart Mundial en només cinc temporades. I és que des que el 2010 va alçar-se amb el títol a la categoria petita (aleshores encara era 125 cc), només li ha quedat en blanc un any, el 2011, temporada en què es va lesionar quan faltaven dues curses per acabar el campionat.

El pilot català s'ha imposat en les deu primeres cites d'aquesta temporada i de totes les maneres possibles com després d'un espectacular duel amb Valentino Rossi a Qatar, escapant-se a Austin, remuntant després d'una sortida dolenta a Argentina o superant l'oposició de Rossi i Jorge Lorenzo en els primers girs de Jerez.

Aquest diumenge, el Gran Premi del Japó ha estat també emocionant. No més sortir, Márquez i Lorenzo s'han tocat mentre Rossi es col·locava en la primera posició. El mallorquí l'ha avançat i ha mantingut un ritme rapidíssim durant la cursa. Darrere seu, Rossi i Márquez batallaven per la segona posició, que ha aconseguit finalment el català. L'italià ha acabat tercer i Dani Pedrosa, quart.

Així doncs, Márquez ha estat campió del món al Japó, la casa d'Honda, i s'ha convertit en el primer pilot d'Honda que ho aconsegueix.

Un cop acabada la carrera i feta la celebració amb l'equip, ha parlat als micròfons de Movistar TV al parc tancat i ha assegurat: “Estic molt, molt, molt content”. “Tot i que la gent pugui pensar que ha estat fàcil, no ho ha estat. La pressió és molt difícil de gestionar. Sense l'equip, sense Honda i sense la família tot això no seria possible”, ha explicat Márquez, que ha rebut en directe la felicitació de Valentino Rossi.

I ha acabat entre riures: “Ara toca gaudir. Guanyar a casa d'Honda no passa cada dia, caldrà celebrar-ho bé”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia