HOQUEI SOBRE PATINS

OK LLIGA

Ramon Benito es retira després de divuit anys en l'elit

La temporada que ve serà el secretari tècnic del Blanes

La final a quatre de la copa CERS i els tres últims partits de l'OK lliga posaran el punt final a la carrera esportiva de Ramon Benito, divuit temporades després de la seva arribada a l'elit de l'hoquei sobre patins. El capità del Blanes va anunciar ahir la seva retirada com a jugador professional per assumir un altre repte que el mantindrà vinculat al seu esport. I és que el torderenc, de 35 anys, serà el nou secretari tècnic del Blanes a partir de la temporada que ve, després de l'acord a què ha arribat amb el president de l'entitat, Josep Ridaura: «Feia temps que en parlàvem. Jo encara em veia amb cor de continuar jugant, però la proposta em va semblar interessant i he decidit fer el pas.»

Benito acumula un palmarès espectacular en el qual no falta cap títol. La seva carrera ha estat vinculada, sobretot, a dos clubs: el Blanes, l'equip que va viure el seu debut en la màxima divisió i que també serà testimoni de la seva retirada, i el Barça, amb el qual ha aconseguit la gran majoria dels seus èxits (7 lligues, 5 copes d'Europa i 5 copes del Rei, entre d'altres). També ha jugat amb l'equip de la seva població, el Tordera, i amb el Vic.

Benito tenia clar que quan plegués no marxaria a casa, sinó que continuaria lligat a l'hoquei sobre patins: «Vull continuar fent la meva contribució a aquest esport des d'altres àmbits. L'hoquei ha quedat una mica estancat en els últims anys i vull ajudar a promocionar-lo.» A la llarga, però, li agradaria tornar a les banquetes com a entrenador.

Encara que ja hi haurà temps per als homenatges i per repassar la seva carrera, Benito recorda alguns dels moments clau de la seva etapa com a jugador: «El meu primer títol amb el Vic, la primera copa d'Europa amb el Barça i el títol mundial a l'Argentina són els millors records que tinc com a jugador.» Aquest cap de setmana encara en podria afegir un altre si el Blanes guanyés la copa CERS a Portugal, una cita que Benito afronta amb molta il·lusió. Dissabte, l'equip jugarà contra el Benfica i, si guanya, disputaria la final amb el vencedor del partit entre l'Igualada i el Liceo.

Després d'aquesta competició, Benito encara tindrà el repte d'ajudar el Blanes a finalitzar l'OK Lliga en zona de competició europea. Llavors ja podrà penjar l'estic amb la satisfacció d'haver fet bé la seva feina: «Plegaré de jugador, però em quedaran les grans amistats que he fet en tot aquest temps. Això és el millor de tot.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.