Hoquei sobre patins

Hoquei sobre patins

L'ascensor de Maçanet

El SHUM Maçanet ha pujat set vegades a la màxima categoria estatal i és el club que més cops ho ha aconseguit juntament amb el Vilafranca

El primer ascens va arribar la campanya 1988/1989 i ara ha tornat amb els millors

El brillant ascens del SHUM Grupo Maestre Maçanet a l'OK Lliga de la campanya passada va significar el setè cop que els maçanetencs van pujar a la màxima categoria, i es va convertir en el club, juntament amb el Vilafranca, que més vegades ho ha aconseguit des de la creació de la divisió d'honor –ara OK Lliga– la campanya 1969/1970. Darrera seu hi ha quatre equips més que tenen cinc ascensos: el Vilanova, el Vic, la Cibeles d'Oviedo i l'Alcobendas; i amb quatre hi ha el Cerdanyola i el Calafell, que també acaba de retornar a l'elit.

El SHUM va pujar per primer cop a l'elit la temporada 1988/1989, i es dóna la circumstància que ho va aconseguir en dues temporades seguides, ja que en la 1989/1990 també va pujar. Mentre el primer equip jugava en la divisió d'honor, ocupava una plaça de descens i baixava, el SHUM B, ple de joves, va destacar a la primera estatal i es va tornar a guanyar el dret que el club estigués entre els millors. Entre aquestes pujades i baixades de la màxima categoria, el SHUM començarà aquest any la seva setzena temporada a l'elit. Sempre hi ha estat més d'una campanya seguida i la seva etapa més llarga ha estat de quatre temporades consecutives, dues vegades. La seva millor classificació va ser un vuitè lloc la campanya 2005/2006.

Aquestes entrades i sortides de l'elit s'expliquen en certa mesura pel fet de ser un club d'un poble petit que treballa la base amb esforç i ganes, però que un cop té jugadors que destaquen no els pot mantenir a les seves files i marxen a equips més potents. En el seu palmarès, el SHUM té sis títols estatals de promoció, i moltes participacions en els campionats d'Espanya. En les dues últimes temporades ha aconseguit dos subcampionats en infantils. El SHUM també ha tingut algunes èpoques de crisis directives que n'han impedit la consolidació, l'última fa dues temporades, amb canvi de president inclòs.

Torna a l'elit
El SHUM Maçanet jugarà en l'OK Lliga després d'una temporada d'absència.
7
ascensos.
El SHUM ha pujat set cops a la màxima categoria: 1988/89, 1989/90, 1992/93, 1998/99, 2003/04, 2007/08 i 2010/11.
4
primers llocs.
De les set vegades que ha pujat a l'elit, el Maçanet ha estat primer quatre cops, dues vegades segon i una tercer.
16
temporades.
El SHUM Grupo Maestre començarà, el 22 d'octubre, la setzena campanya en la màxima categoria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.