Més esport

El rugbi és moda, i a Torroella encara més

Rugbi. Els Senglars de Torroella lideren la primera catalana, amb tres victòries en tres partits, i diumenge veuran la final del mundial tots junts

“No ens esperàvem posar-nos líders. Sí que la gent quan hi ha un canvi d'entrenador potser es pren les coses amb més motivació i il·lusió, però tampoc hem jugat contra els equips forts. Potser el de la pista dels Gòtics sí que va ser un partit difícil, però ja veurem com anirem d'aquí a quatre jornades.” Aquesta és la reflexió que fa Lluís Raurich sobre el lideratge en la classificació de la primera catalana –la competició més important de la Federació Catalana de Rugbi– dels Senglars de Torroella, club del qual és el president i capità del primer equip; si bé passarà a ser vicepresident en l'assemblea del mes que ve. I és que aquest estiu hi ha hagut canvis, amb el final de l'etapa d'Ian Robson com el moviment més important. Raül Txiqui Sánchez, fins aleshores capità, substitueix l'anglès, que havia estat l'entrenador durant els set anys que té el club. Raurich valora el canvi: “Amb Ian Robson potser teníem algun problema de comunicació perquè ell només parlava anglès, i això potser complicava una mica el procés a l'hora de transmetre coneixements.”

De Torroella al món

El rugbi és el pa de cada dia aquestes setmanes, i Torroella de Montgrí no se n'escapa. En primer lloc, un dels jugadors dels Senglars s'ha desplaçat a Nova Zelanda per seguir en directe el mundial, una cita que, tal com reconeix Raurich, ajuda a promocionar tant l'esport com el mateix club: “La gent parla de rugbi, surt més en els mitjans, i això està bé. Fins i tot tenim un jugador nostre que ha anat a veure el mundial [Carles Pérez, a la imatge amb el seleccionador gal·lès Warren Gatland].” I afegeix el seu punt de vista sobre la competició: “Tenia moltes ganes que Gal·les arribés a la final. Per mi ha estat la sorpresa del mundial; ningú s'esperava res i ha arribat a les semifinals contra tot pronòstic, i per mi era dels equips que practicaven millor rugbi. El problema és que contra França i en una jugada molt polèmica els van expulsar el capità en el minut 17 per un placatge perillós, que jo sempre he pensat que era targeta groga, però li'n van ensenyar una de vermella i van posar les coses molt fàcils a França. Bé, molt fàcils... Al final van guanyar per un punt; sense l'expulsió del capità tan aviat crec que Gal·les hauria arribat a la final. Pel que fa a la final, Lluís Raurich ho té clar: “Crec que França hi ha arribat per sorpresa, i no sé com s'ho ha fet per arribar-hi, perquè ha fet un rugbi bastant pobre. Crec que Nova Zelanda és el favorit clar, i tot i que s'ha de jugar, crec que ho té fàcil.”

Pantalla gegant i esmorzar a la Sala de Ball

B.S.

Aquest diumenge al matí (10.00 h), els Senglars de Torroella han organitzat un esmorzar a la Sala de Ball del poble, que obre les portes expressament, per tal de poder seguir la final del mundial de Rugbi per una pantalla gegant. Tots els jugadors hi seran –el partit de lliga el juguen demà a la tarda a la Mar Bella contra el Poble Nou– i compartiran les emocions del que es considera el tercer esdeveniment esportiu més important del món amb un bon esmorzar a base de torrades i carn a la brasa, vi i gasosa, cervesa...

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.