Més esport

Basolí torna a casa després de la llarga travessa

Caiac. En la tornada, va anar amb bicicleta de Sant Sebastià a Llançà

Després de més de sis mesos a dins del caiac o a sobre la bicicleta, Sergi Basolí ja és a casa. Basolí, de 27 anys i natural de Granollers, va començar un 11 de juny a Argelers (Catalunya del Nord) una travessa en caiac que va acabar a principi de desembre al País Basc. En principi, Basolí no tenia pensat que aquesta travessa s'allargués fins a tal punt, però es va trobar a gust dins del caiac i va anar fent quilòmetres i quilòmetres de port en port, tot voltant la península Ibèrica.

El que sí que tenia clar era que volia passar les festes de Nadal a casa. Quan va arribar a la platja de La Concha de Sant Sebastià a principi de desembre, va anar a visitar la seva germana, que viu allà, i va donar per acabada la travessa en caiac. Allà també es va trobar amb un amic seu, que es va endur el caiac de tornada a Granollers i, a canvi, li va deixar una bicicleta. Amb aquesta bicicleta, Basolí ha fet tot el recorregut de tornada (menys algun petit tram en autobús) de Sant Sebastià a Llançà, on va arribar fa dos dies. Ja amb els genolls molt fatigats, Basolí va decidir passar la nit a Llançà abans de tornar ahir cap a Girona amb tren.

Exploració interna

Basolí va començar la seva aventura sense intenció de batre cap rècord ni d'agafar cap mena de popularitat, sinó que el seu únic pensament era poder disfrutar de la natura, desconnectar una mica del sistema que ens envolta i conèixer-se a ell mateix més profundament. “El que més m'ha agradat de l'aventura és el creixement que he fet, ha estat molt positiu per a mi. Estic molt satisfet de tot el que he viscut i del que he conegut de mi mateix”, afirma Basolí, que durant el viatge ha viscut alguna anècdota. “Un dia vaig divisar un tauró que em va espantar força, tot i que no va passar res. El dia següent, a Galícia, una persona em va veure amb els prismàtics i de cop em va perdre la pista. Espantat, va avisar el 112 d'emergències i van venir un helicòpter i una llanxa a veure si estava bé. Encara ric”, explica.

Basolí passarà les festes de Nadal a Granollers, i de moment no té pensat fer cap altra aventura, tot i que tampoc no ho descarta del tot: “Ara mateix només vull passar el Nadal amb la família i no tinc cap viatge pensat. Tinc alguna cosa al pensament però no és res segur. És un secret.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.