Més esport

El mundial deixarà un milió d'euros a l'Escala

Vela. El campionat del món suposarà un impacte econòmic local d'un milió d'euros repartits en els dotze dies de competició

La disputa del campionat del món de vela de la classe Europa suposarà un impacte econòmic d'un milió d'euros per a la localitat de l'Escala, segons van comunicar ahir els organitzadors en la presentació del campionat.

La competició tindrà, doncs, un gran impacte ja que durant els dotze dies que dura passaran més de cinc-centes persones pel poble, amb les consegüents despeses en hotels, activitats esportives i també lúdiques. Segons els càlculs de l'organització, l'esdeveniment representarà un impacte directe de mig milió d'euros i comptant l'impacte indirecte arribarà al milió. L'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, va destacar ahir aquest fet, “la projecció que un esdeveniment com aquest representa per a la localitat”, i va recordar que la voluntat municipal és “buscar l'excel·lència”.

Tres regatistes locals

Després de disputar-se l'Open Week els primers quatre dies de competició, ja se sap quins participants aspiraran al títol el dia 24.

Els regatistes del Club Nàutic l'Escala Gerard Marín, Elena Manera i Miquel Salazar es van classificar per disputar el campionat del món de vela en la classe Europa.

Per la seva part, Albert Codinachs, del Club Vela Blanes, va obtenir una meritòria novena posició i també estarà entre els favorits a partir d'avui.

En la copa del món per equips que va tenir lloc el dia 17, Suècia va aconseguir la primera posició i va superar així Dinamarca, Espanya i Noruega. En total hi participaven vuit equips i la prova servia per separar l'Open Week classificatòria i el campionat amb tots els regatistes. En aquesta ocasió un total de 162, el rècord de participants absolut.

Un club molt actiu

El Club Nàutic l'Escala va tenir un alt nivell de participació durant la temporada turística de maig a octubre. Aproximadament 2.300 persones van participar en alguna de les activitats que l'àrea esportiva del club va organitzar. Les modalitats anaven dirigides a la vela, la pesca esportiva i la pesca mononàutica. Aquest fet va moure més de 850 embarcacions, amb les pertinents pernoctacions. El club va comptar unes 5.500 pernoctacions en total durant tot l'any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.