Més esport

El dopatge podria deixar Mullera sense Jocs

Atletisme. El diari ‘As' l'incrimina per uns correus electrònics i el CSD demana a la federació que li imposi mesures cautelars, fet que podria impedir la seva presència a Londres

Dimecres a la nit, just abans que es publiqués la notícia que l'implica, Mullera va celebrar amb els seus amics, familiars i companys del Lloret la Selva la classificació per als Jocs de Londres, uns dies abans que marxi cap a la capital britànica. En la festa hi va assistir fins i tot l'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina. En la imatge podem veure l'atleta; a l'esquerra, el seu entrenador (Isidre Jiménez), i a la dreta, el president del club, Manel Fernández. L'altre atleta olímpic de la ciutat, Josep Lluís Blanco, també es va veure implicat el 2010 en un cas de dopatge en donar positiu per EPO.


L'atleta lloretenc Àngel Mullera (Lloret la Selva) va ser acusat fa uns mesos per un denunciant anònim d'haver seguit un pla de dopatge per obtenir la classificació per als Jocs Olímpics de Londres. La denúncia presentada a la federació espanyola d'atletisme es basa en una sèrie de correus electrònics que el fondista hauria intercanviat amb un preparador o metge en els quals aquest li recomanava com dopar-se sense ser enxampat. La denúncia va ser difosa en l'edició del diari As. Mullera va desmentir ahir mateix qualsevol relació amb el dopatge, tot i que va admetre que, efectivament, un desconegut es va posar en contracte amb ell per oferir-li substàncies –concretament dos tipus d'EPO– per millorar el seu rendiment. El pitjor de tot plegat és que l'acusació el pot deixar sense Jocs Olímpics.

La federació espanyola, que coneixia la denúncia des de l'any passat, considera que els correus entre Mullera i el seu presumpte proveïdor són “paper mullat”. De fet, qualsevol sospita fundada sobre l'atleta hauria impedit la seva convocatòria per als Jocs de Londres. “A principi d'any vam rebre un correu electrònic anònim que denunciava l'afer. Ho vam posar en mans de l'assessoria jurídica, igual que el Consell Superior d'Esports (CSD), i en tots dos casos van considerar que no hi havia forma d'utilitzar aquest material disciplinàriament”, van explicar ahir mateix fonts de la federació a l'agència EFE. “Sembla que un correu electrònic és fàcilment manipulable i no tindria força jurídica. L'única arma de combat en mans de la federació són els controls antidopatge, i Mullera n'ha passat en set mesos més que Sandra Myers en tota la seva vida”, van afegir-hi les mateixes fonts.

Mullera també va negar a les xarxes socials i a Catalunya Ràdio l'acusació del diari madrileny, que va publicar a tota pàgina els seus correus com un vertader pla de dopatge per a Londres. “No em vaig posar en contacte amb ningú. El que sí que puc dir és que es van posar en contacte amb mi i m'explicaven coses, però jo en cap moment vaig acceptar res. Per tant, jo crec que la persona que han de buscar és la que ha dit això.”

Mullera va assegurar-se la plaça per als Jocs per als 3.000 m obstacles amb la victòria de fa dues setmanes al míting de Mataró amb la segona millor marca espanyola de l'any (8:17.90).

Davant les acusacions que li han caigut a sobre Mullera prendrà mesures. Ahir va ja va parlar amb els responsables de la selecció olímpica, que confien, segons ell, totalment en la seva innocència.

Perillen els Jocs

Tot i que segons la federació espanyola el CSD estava al corrent dels correus i els havia desestimat com a prova el màxim organisme de l'esport espanyol va emetre a la nit un comunicat que podria posar en perill la presència de Mullera als Jocs Olímpics. El CSD va informar que en una reunió amb el president de la federació, José María Odriozola, se li va demanar que s'obri un expedient a l'atleta i que s'adoptin mesures cautelars. El comunicat és prou clar: “En l'equip espanyol que anirà als Jocs no hi pot haver ni un sol esportista que posi en dubte el nostre compromís amb el joc net”. L'Agència Estatal Antidopatge, per la seva banda, va assegurar que ja fa temps que està investigant al cas però que encara no s'ha arribat a una resolució.

El club

El president del Lloret la Selva, Manel Fernández, es va mostrar incrèdul amb la notícia: “El conec i no el veig capaç de fer el que s'ha publicat, però si algun dia es demostra que ho ha fet en el nostre club no hi ha lloc per a gent que es dopi. Nosaltres considerem l'esport com una eina de salut.”

Els correus incriminatoris, segons l'‘As'

Segons els correus publicats ahir per l'As, Mullera va sol·licitar el 29 d'agost del 2011 a un misteriós “preparador” un tractament específic per obtenir la mínima per al campionat d'Europa d'Hèlsinki i els Jocs Olímpics de Londres. Aquest preparador li recomana alguns productes: “Seria prudent si vols obtenir més velocitat començar amb l'hormona de creixement Saizen, que és indetectable. Tinc piragüistes espanyols que l'estan fent servir i va molt bé.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.