Més esport

“El COE i el CSD han pressionat per fer-me fora”

Atletisme. Àngel Mullera assegura que la federació espanyola l'ha exclòs dels Jocs per la pressió “de dalt” i es mostra “indignat” pel fet de perdre una classificació guanyada a la pista

“La federació espanyola coneixia aquests correus electrònics des del gener. Són paper mullat perquè són fàcilment manipulables. Amb tot, des de llavors m'han cosit a controls i els he passat tots”, va explicar ahir l'atleta de Lloret Àngel Mullera, després de confirmar-se la seva exclusió de l'equip olímpic d'atletisme. El lloretenc té clar com han anat les coses: “La federació ha rebut pressions de dalt, del Consell de Superior d'Esports (CSD) i del COE i per això han decidit excloure'm de l'equip.”

El comitè tècnic de la federació espanyola va confirmar ahir que fa fora de l'equip l'atleta selvatà arran de les acusacions d'una font anònima, revelades al diari As, sobre un presumpte pla de dopatge. El viatge llampec que va fer dijous a la tarda Mullera a Madrid per evitar aquest desenllaç ha estat inútil. “Estic indignat perquè he lluitat a la pista per guanyar un premi i quan l'he aconseguit me l'han tret sense motiu”, va recordar l'atleta, que té la segona millor marca espanyola dels 3.000 m obstacles. Mullera es queda sense Jocs, doncs, per una qüestió política i d'imatge. Ahir, els diaris As i Marca van donar per fet que l'atleta es dopava, mentia i era una xacra per a l'atletisme espanyol.

La decisió de fer-lo fora de l'equip olímpic és independent de la possible obertura d'un expedient disciplinari i d'una suspensió cautelar. “No poden obrir-me un expedient perquè no tenen res per fer-ho”, adverteix l'atleta, que no es quedarà amb els braços plegats. “Estic parlant amb el meu advocat i un cop tinguem l'informe de l'advocat decidirem què fem”, hi va afegir. L'atleta farà una roda de premsa dilluns a Lloret per exposar la seva situació.

El comunicat de la federació espanyola confirmava, entre línies, la versió de Mullera sobre la pressió d'organismes superiors: “Després de consultar el CSD i el COE i d'estudiar les circumstàncies que concorren en relació amb la selecció d'Àngel Mullera per a l'equip espanyol dels Jocs de Londres, s'ha decidit substituir-lo per Sebastián Martos, que també té la mínima A en la prova dels 3.000 m obstacles”.

La federació catalana

El president de la federació, Joan Villuendas, va admetre ahir que ningú de la federació espanyola l'havia advertit prèviament d'aquest cas: “Estic empipat i sorprès perquè s'ha fet fora un atleta català a quatre dia dels Jocs; vull donar-li ànim i esperar que s'aclareixi tot.”

Suport de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Lloret també dóna suport a l'atleta. Així ho va manifestar la regidora d'Esports, Esther Olivé: “És injust que un atleta que no ha donat positiu i que hagi passat set controls en pocs dies es quedi sense els Jocs per proves sense fonament.”

Concentració a Lloret a favor de l'atleta

L.S.

Un grup de veïns de Lloret han convocat una manifestació de suport públic a l'atleta a la plaça de la vila aquesta tarda (a les 6). Els convocats demanen portar una samarreta verda “en senyal d'esperança perquè s'aclareixi tota la veritat i es castiguin totes les injúries aparegudes en els mitjans de comunicació”. Els convocants de la concentració asseguren que han confirmat l'assistència a la manifestació de Jordi Carbó i del pilot Miquel Molina. També han trucat al futbolista Marc Muniesa i al secretari general de l'Esport, Ivan Tibau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.