Més esport

Mullera completa la seva ‘vendetta' particular

Atletisme. Conquereix el seu segon campionat d'Espanya en els 3.000 m obstacles després que el CSD i el COI l'intentessin deixar fora dels Jocs

Àngel Mullera (Lloret-la Selva) va conquerir a Pamplona el seu segon campionat d'Espanya dels 3.000 m obstacles –el primer va ser el del 2010 per la desqualificació per dopatge de Josep Lluís Blanco– en una circumstància ben especial. El català s'havia proposat aquest èxit per fregar-lo pels morros a tots aquells que el van intentar deixar fora dels Jocs Olímpics de Londres, començant pels atletes rivals que van filtrar correus a la premsa –segons va dir el president de la federació espanyola, José María Odriozola– i acabant per les autoritats del CSD i el COE.

Mullera, que s'havia preparat a consciència, es va distanciar de tots els seus rivals quan faltaven dues voltes i la seva superioritat li va permetre celebrar en l'última recta l'èxit amb el públic fent gestos ben efusius. Antonio Jiménez Pentinel va ser l'únic que va estar a la seva altura fins als 2.000 m, però al final va cedir. L'olímpic lleidatà Abdelaziz Merzougui (FC Barcelona) va acabar abandonant.

Amb aquest triomf, Mullera (8:31.28) confirma la seva hegemonia en els obstacles en l'àmbit espanyol, tot i que ahir Sebastián Martos i Víctor García no es van voler enfrontar a l'atleta català.

Mullera no va ser l'únic atleta gironí que va pujar al podi. L'atleta de Palamós Èlia Vallès va ser tercera en els 400 m tanques.

Quiñónez, campió

L'olímpic Jackson Quiñónez (FC Barcelona) va cloure la temporada revalidant el seu títol de campió d'Espanya i ho va fer amb la seva millor marca de l'any (13.72). Jesús Ángel García Bragado, per la seva banda, va ser desqualificat en els 10.000 m marxa. Plácida Martínez, que era la favorita per guanyar els 200 m, es va veure superada per Sara Santamaría.

M'han fet moltes putades, però ara és l'hora de girar full i pensar en tot el suport de la gent
Àngel Mullera
Ho vaig dir després dels Jocs, que seria campió d'Espanya i ho he estat. M'he entrenat molt i m'he sentit amb molta força
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.