Més esport

La Unió Ciclista Internacional retira a Lance Armstrong els set Tours de França

Considera provades les acusacions de dopatge i avala l'informe de l'Agència Antidopatge dels Estats Units sobre el ciclista nord-americà

La UCI prohibirà que l'esportista torni a competir

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha decidit sancionar el ciclista nord-americà Lance Armstrong i desposseir-lo de totes les seves victòries, incloses ls seus set Tours de França, donant així per bo l'informe de l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA), que el va acusar de dopar-se i de subministrar substàncies dopants als seus companys d'equip.

“Confirmo que no hi haurà apel·lació davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) i que es reconeix la sanció imposada per la USADA. La UCI prohibirà que Armstrong competeixi i se'l desposseirà dels seus set Tours de França. Lance Armstrong no té lloc en el ciclisme”, ha dit el president la UCI, Pat McQuaid.

La UCI ha avalat l'informe de 1.000 pàgines publicat a principis d'aquest mes per la USADA, que recull centenars de testimonis sobre les pràctiques il·legals d'Armstrong i el seu entorn, inclosos els d'onze excompanys de l'esportista de Texas.

“Les proves demostren, més enllà de qualsevol dubte, que l'equip ciclista US Postal va organitzar el programa de dopatge més elaborat, professionalitzat i exitós que mai s'ha vist en l'esport”, ha dit el director executiu de la USADA, Travis Tygart.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.