Més esport

La pugna per La Sansi de Lloret, al Síndic

Atletisme. Josep Lluís Blanco acusa el govern municipal de possible prevaricació perquè no li deixen organitzar la cursa

Josep Lluís Blanco, atleta, president del club La Sansi i organitzador de proves de Sant Silvestre, ha decidit fer un altre pas per recuperar La Sansi de Lloret i durà el cas al Síndic de Greuges. Blanco creu que l'alcalde, Romà Codina, i la regidora d'Esports, Esther Olivé, podrien haver prevaricat en negar-li un any més l'organització de la prova i concedir-la “a dit”, i per segon any consecutiu, a l'altre club de la ciutat, el CA Lloret-la Selva.

Blanco també parla de “possible ús indegut de diner públic” per haver rebutjat l'oferta de La Sansi per organitzar la prova del 2011 amb un cost zero, i una altra oferta, de 3.000 euros, en cas d'haver-la organitzat aquest any. Blanco s'empara en el cost que va tenir la prova el 2011, “15.000 euros segons els comptes” municipals, tot i que insinua que van ser més: “No hi ha comptats ni els trofeus, ni l'assegurança, ni els jutges ni els presumptes 1.900 euros per registrar la cursa; ni ambulàncies, serveis mèdics, web i dorsals, que no estan justificats.”

La regidora ho rebat tot

Blanco reclama que l'organització de la cursa de Lloret vagi a concurs i se sorprèn que “la regidora i l'alcalde rebutgin 3.000 o 4.000 corredors, més de 1.000 pernoctacions i 3.000 euros i, per contra, vulguin organitzar-la ells, per segon any consecutiu, i gastar-se qui sap si 20.000 o 30.000 euros i possiblement amb poques pernoctacions i corredors, ja que ara per ara, en el web hi estan registrats 52 inscrits”. Aquí és, segons Blanco, on rau el possible ús indegut de diner públic, negat per la regidora.

“No em consta cap denúncia, però tinc la consciència molt tranquil·la; mo hem malbaratat res i, en tot cas, com que qui acusa és Blanco, és ell qui ha d'aportar proves”, sosté Olivé. “La cursa del 2011 va costar 15.000 euros i tot el que no hi surt detallat és perquè venia subvencionat o no ens van cobrar el servei”, explica. Com a resposta a una de les acusacions, la regidora emplaça Blanco perquè expliqui quant costava la prova al consistori “quan l'organitzava ell”. “Jo ja ho sé, i era força més del que ens costa ara”, conclou.

Olivé descarta que la prova surti a concurs: “Si l'organitza una institució, no cal.” “La continuarem fent perquè la volem popular, sense entrar en una cursa per veure qui té més participants; per cert, quan l'organitzava ell, no demanava que es fes per concurs”, hi afegeix.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.