Més esport

Pòquer incontestable

Ciclisme. Joaquim Rodríguez va guanyar la seva quarta etapa a la Tirrena-Adriàtica amb un atac en les rampes més dures del tram final

La Tirrena-Adriàtica és un terreny fructífer per a Joaquim Rodríguez. Ahir hi va assolir la quarta victòria de la seva carrera en una nova exhibició de força en els últims metres, quan la carretera s'enfilava ben amunt (15%) i va imprimir un ritme infernal, que ningú va poder seguir. És l'estil Purito. El mateix que li va permetre estrenar-se en la clàssica italiana el 2008, repetir un any més tard i triomfar en la darrera edició.

El final d'etapa era propici perquè el català, que no havia tingut gaire sort en les etapes anteriors i s'havia quedat pràcticament sense opcions de lluitar per la general, intentés treure's l'espina. Però abans s'havien de complir dues premisses: que no fructifiqués cap atac en la segona etapa més llarga de l'edició d'aquest any i que el de Parets del Vallès connectés amb el grup idoni. I així va ser. L'aventura dels vuit ciclistes més valents de la jornada, entre els quals el també català Joan Antoni Flecha (Vacansoleil), es va acabar en els últims quaranta quilòmetres de la meta, després d'haver provat sort quatre hores abans, en el quilometre 18. L'italià Damiano Cunego (Lampre) va ser l'últim resistent, però la bona feina dels corredors de l'Sky el va apartar de la victòria a les primeres rampes de la pujada final, a Chieti. I, a l'hora de la veritat, Purito hi era. Va esperar pacientment a l'ombra dels colombians de l'equip anglès (Henao i Uran), que van fer una primera selecció, i en el tram més dur de l'ascens final va llançar un atac incontestable per a rivals de la talla de Nibali, Contador i Froome, nou líder i amb tot a favor per guanyar la general.

Tirrena-Adriàtica (5a etapa)
1r. J. Rodríguez (Katuixa)
6h06:43
2n.B. Mollema (Blanco)
a 0:08
3r. A. Contador (Saxo)
m.t.
37è. J.A. Flecha (Vacansoleil)
a 5:20
Tirrena-Adriàtica (general)
1r. Chris Froome (Sky)
27h11:53
2n. Alberto Contador (Saxo)
a 0:20
3r. Vincenzo Nibali (Astana)
m.t.
7è. J. Rodríguez (Katuixa)
a 0:55
36è. J.A. Flecha (Vacansoleil)
a 13:33
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.