Més esport

Classificació

El ciclisme britànic comença la conquesta del Giro

Ciclisme. El velocista Cavendish es va convertir en el primer líder del Giro d'Itàlia després de guanyar a Nàpols l'etapa inicial. Avui, l'Sky parteix com a favorit en la cronometrada per equips

En el pilot ciclista, tradicionalment, s'ha parlat francès, italià i espanyol. Però últimament l'anglès es va imposant amb força. No és cap novetat ni sorpresa, doncs, que en el Giro 2013 es prevegi el protagonisme britànic. Ahir, el corredor de l'illa de Man, Mark Cavendish (Omega), va emportar-se la primera etapa de la prova italiana, que es van disputar un grup reduït de corredors a l'esprint. A més, la victòria li va permetre enfundar-se el mallot rosa i encapçalar la classificació general.

L'hegemonia del Regne Unit es podria perllongar avui en la segona etapa, una cronometrada per equips que se celebra en un traçat de 17,4 km a l'illa d'Ischia. L'Sky, el potent conjunt britànic, es perfila com el principal favorit per a la victòria en la sempre espectacular jornada, en la qual els equips han de fer gala de la seva coordinació. Depenent de l'avantatge que pugui obtenir l'Sky, l'anglès Bradley Wiggins, un dels candidats a guanyar la cursa i que encara ha d'esvair incògnites al voltant del seu estat de forma perquè aquest any no ha obtingut cap triomf, es podria situar al capdavant de la general.

Cavendish va complir els pronòstics i no va fallar en el primer final reservat per a velocistes del Giro, en una jornada marcada per les caigudes i les punxades. El de l'Omega no va necessitar llançador ni company d'equip que li controlés els últims metres. En va tenir prou amb la confiança i la força demolidora de les seves cames per remuntar un esprint excel·lentment preparat pels corredors del Cannondale, però que el seu ciclista, Elia Viviani, no va poder rematar perquè Cavendish, sortint des del darrere, li va robar la glòria.

Va ser l'onzè triomf de Cav a la ronda italiana, des que va obtenir el primer el 2008. A més, ja suma 37 victòries en les tres grans voltes i és un dels ciclistes que més n'ha aconseguit. Està entre els deu primers i amb opcions de poder escalar posicions, si en aquesta edició imposa la seva rapidesa en dues etapes més. Al final, el velocista britànic va reconèixer que, malgrat la victòria, l'etapa havia estat molt complicada. “Amb tots els revolts i les acceleracions continuades era gairebé com un critèrium o una cosa semblant; l'equip ha fet un treball increïble per estar al davant”, va dir.

1a etapa
1r M. Cavendish (Omega)
2h58.38
2n E. Viviani (Cannondale)
m.t.
3r N. Bouhanni (FDJ)
m.t.
4t G. Nizzolo (Radioshack)
m.t.
5è M. Goss (Orica)
m.t.
6è F.J. Ventoso (Movistar)
m.t.
7è A. Blythe (BMC)
m.t.
8è L. Howard (Orica)
a 0.03.
9è D. Hondo (Radioshack)
m.t.
10è G. Nizzolo (Radioshack)
a 0.12
11è J. Degenkolb (Argos)
a 0.18
12è L. Paolini (Katuixa)
m.t.
13è I. Tamouridis (Euskaltel)
m.t.
14è D. Rosa (Androni)
m.t.
15è R. Navardauskas (Garmin)
m.t.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.