Més esport

Classificacions

Intxausti, el més llest

Ciclisme. El ciclista basc va sorprendre el reduït grup dels millors en l'arribada a Ivrea i va afegir un triomf d'etapa, que va dedicar al català Xavi Tondo

El més llest del pilot es va emportar la victòria en una etapa complicada, i aquest va ser el basc Beñat Intxausti (Movistar), que es va imposar en l'esprint de tres escapats després de formar part del reduït grup dels millors en el tram final. La pujada al port d'Andrate (3a), a 19 quilòmetres de la meta, i la seva tortuosa baixada, fins a 7 del final, van dinamitar el pilot i només van quedar al davant una vintena de corredors.

Samuel Sánchez (Euskaltel) va ser el primer a provar l'escapada en solitari aprofitant la baixada, però no ho va aconseguir. L'asturià ho va continuar provant en el tram pla dels últims quilòmetres fins a la meta, sense èxit. Intxausti, l'estonià Tanel Kangert (Astana) i el polonès Przemyslaw Niemiec (Lampre) sí que es van distanciar un xic del grup i es van jugar la victòria. El basc va fer servir la seva velocitat i no va donar temps als seus rivals per reaccionar. Intxausti va dedicar aquest triomf al català Xavi Tondo, amic i company d'equip, amb qui estava quan va tenir l'accident.

16a etapa
1r. Beñat Intxausti (Movistar)
5h52:48
2n. Tanel Kangert (Astana)
m.t.
3r. P. Niemiec (Lampre)
m.t.
4t. R. Navardauskas (Garmin)
a 0:14
5è. Cadel Evans (BMC)
m.t.
6è. Franco Pellizotti (Androni)
m.t.
7è. Michele Scarponi (Lampre)
m.t.
General
1r. Vincenzo Nibali (Astana)
67h55:36
2n. Cadel Evans (BMC)
a 1:26
3r. Rigoberto Urán (Sky)
a 2:46
4t. Michele Scarponi (Lampre)
a 3:53
5è. P. Niemiec (Lampre)
a 4:13
6è. Mauro Santambrogio (Vini)
a 4:57
7è. Carlos Betancur (Ag2r)
a 5:15
8è. Rafal Majka (Saxo Tinkoff)
a 5:20
9è. Beñat Intxausti (Movistar)
a 5:47
10è. Domenico Pozzovivo (Ag2r)
a 7:34
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.