Més esport

GEMMA MENGUAL

EXNEDADORA OLÍMPICA

“No tinc esperit de líder, ho he estat sense voler-ho”

Faig ‘topless' perquè no sóc pudorosa, però no m'agrada gens que m'enxampin
Una nedadora interessada en el menjar japonès, potser perquè hi ha molts peixos?
Sempre m'ha agradat molt la cuina en general, però des de l'any 1999, en què vaig descobrir el sushi, m'hi vaig enganxar. Quan sortia sempre volia anar a un restaurant japonès i vaig pensar que si un dia podia m'agradaria obrir-ne un. L'oportunitat va arribar quan vaig trobar el soci adequat, que em garanteix la màxima qualitat. I aquí estem.
Expandint-se. És la gastronomia el seu futur? On queda l'interès per la moda, els anuncis...
Continua. Intento aprendre de totes les oportunitats que apareixen i treure'n coses bones. De moment em dedico a això, i també ajudo les noies de la selecció olímpica com a assessora artística.
No es veu com a seleccionadora?
No, no. No tinc esperit de líder. En la meva carrera de nedadora he estat líder sense voler-ho. Per mèrits, més que per caràcter. Si el meu nom ha sobresortit ha estat per motius esportius. No sé manar. Sóc tranquil·la i m'adapto bé a les ordres. No sóc d'imposar la meva voluntat ni d'aixecar la veu.
Per ser un bon seleccionador sempre s'ha d'aixecar la veu?
No, però s'ha de tenir capacitat de portar un grup, de marcar pautes, i jo sóc força tova. També amb els meus dos fills, Nil i Joe. Sempre claudico quan volen alguna cosa!
Tot i entendre la feina d'un seleccionador, no acceptava l'actitud d'Anna Tarrés amb vostè.
La vaig acceptar quan era jove i tenia un objectiu clar. Ella s'adaptava a mi, jo a ella... Hi havia moments durs, però era el que tocava. Vam créixer juntes! El que no vaig admetre va ser el seu canvi d'actitud quan vaig tornar després de ser mare, tot i que puc entendre les seves raons. Estava incòmoda, notava que ella no volia que jo fos allà i vaig pensar que no havia de suportar-ho més. Tenia altres coses a la vida, i ho vaig deixar córrer.
Ara ho diu, però en el seu moment no va explicar res de tot això.
Perquè les noies estaven a punt d'anar als Jocs Olímpics de Londres i jo no volia ser protagonista de res.
A Londres va ser estrella de Twitter pel fet de ser una comentarista dura!
Em va sorprendre molt. Jo intentava explicar la diferència entre les egípcies, que queden les últimes, i les russes, que són les primeres. Totes són molt bones i per això insistia en els detalls: no estiren prou la cama, la música és fluixa... Potser també vaig ser molt seca perquè no tenia gens d'experiència. Però vaig aprendre dels errors...
És el que té ser esportista d'elit. No s'ofega en un got d'aigua.
No, no m'ofego [riu]. Quan estàs acostumat a entrenar saps que això implica treballar moltes hores, sacrificis, superar els teus límits i ser molt forta de caràcter. Això després t'ajuda en la vida en general.
I què li va semblar la carta de les seves companyes contra Tarrés?
Si ho diuen segurament és perquè els va passar, però jo vaig viure altres coses. Cada noia és un món.
Aquest Sant Jordi gairebé coincideix amb Tarrés firmant llibres.
Havíem d'estar juntes en una vela i al final no vam coincidir no sé perquè. Ho vaig agrair. Vam coincidir a l'esmorzar col·lectiu d'escriptors però no ens vam creuar. Si ho haguéssim fet, ens hauríem saludat.
No la van venir a buscar per fer salts de trampolí televisius?
Sí que ho van fer, els de Splash!, d'Antena 3 TV. Però ja estava embarassada i no podia! Ja tenia problemes fins i tot per rodar el programa de màgia que he fet.
A Splash! hi participava Tarrés...
Quan m'ho van proposar no se sabia encara. No crec que ho hagués acceptat. No busco el morbo.
I llavors per què fa topless si diu que odia que l'enxampin?
És que tinc una relació molt natural amb el meu cos. M'agrada i no sóc pudorosa. Només ho faig en platges amagades, però això no és garantia de res. L'any passat érem tres persones en una cala i em van enxampar de nou! El que em va saber greu el 2008 va ser ocupar la portada d'Interviú com si hagués cobrat. M'enfurisma que es faci negoci amb la teva intimitat!

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.