Més esport

L'equip de moda

Ciclisme. L'Orica GreenEdge s'imposa en la contrarellotge per equips del Tour de França. Gerrans esdevé el nou líder de la general

Ho tenien tot calculat. O gairebé... Perquè l'Orica GreenEdge veu com enmig d'un context desfavorable a nivell global, i més encara en el món del ciclisme, comença a tenir uns resultats que ni tan sols ells mateixos s'esperaven. “Aquesta és, òbviament, la nostra millor victòria”, deia abans-d'ahir el director esportiu de l'equip, Matt White. Simon Gerrans va superar en la fotofinish Peter Sagan en la tercera etapa, la primera de l'equip en la cursa més important del món; una lliga en la qual l'Orica –també amb victòries aquesta setmana al Giro femení– compleix la seva segona temporada. També va ser in extremis, el triomf australià d'ahir a Niça: 75 centèsimes de marge amb el totpoderós Omega del doble campió del món de contrarellotge, Tony Martin i Marc Cavendish; entre altres patums. A més, els càlculs dels australians són començar a lluitar per les generals de les grans voltes de tres setmanes, a partir de l'any que ve i amb un projecte la viabilitat del qual el seu mecenes, Gerry Ryan, va garantir fins al 2016. Gerrans sortirà amb el mallot groc de líder i es convertirà, als 33 anys, en el sisè ciclista australià a fer-ho; una dada que convertirà l'incident del seu bus enganxat a l'arc de la meta el primer dia en una anècdota per al proper vídeo de l'Orica.

El velòdrom de Niça

Contrarellotge urbana per equips... Les formacions van sobrevolar la capital de la Costa Blava, amb el mallot groc com a premi per al guanyador i els favorits atents de les diferències. I va ser l'Omega, segon a sortir, el que va establir els temps a batre. Garmin, sortia amb aspiracions i no va respondre. Sí que va respondre, en canvi, l'Sky, amb Froome liderant un darrer quilòmetre espectacular i sense haver de carregar el groc. Darrere els britànics, el Katuixa va aguantar molt bé el tipus i va marcar el cinquè temps a meta perquè Purito estigui a menys de mig minut de Froome.

4a etapa (CRE, 25 km)
1r. Orica GreenEdge
25:56
2n. Omega Pharma
a 0:01
3r. Sky
a 0:02
4t. Saxo-Tinkoff
a 0:08
5è. Lotto
a 0:16
6è. Garmin
a 0:16
10è. Katuixa
a 0:27
12è. Vacansoleil
a 0:33
General
1r. Simon Gerrans (Orica)
12h47:24
2n.Daryl Impey (Orica)
m.t.
3r.Michael Albasini (Orica)
m.t.
4t. Michal Kwiatkowski (Omega)
a 1
5è. Sylvain Chavanel (Omega)
m.t.
34è. Joaquim Rodríguez (Katuixa)
a 28
42è. J.A. Flecha (Vacansoleil)
a 33
102è. Albert Losada (Katuixa)
a 11:24
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.