Més esport

La independència vista des de la piscina

Mundial 2013. El col·lectiu La Natació Catalana per la Independència farà un acte de presentació la vigília de la inauguració del campionat i no para de recollir adhesions

L'aparador del mundial de natació segur que serà aprofitat per exhibir els símbols del país i fer arribar al món la reivindicació de sobirania de Catalunya, però també servirà per donar el tret de sortida a un moviment organitzat, un més, que servirà per visualitzar que la natació catalana també dóna suport al procés d'independència perquè vol aconseguir que la natació catalana pugui participar en el pròxim mundial amb total normalitat i sota la seva pròpia bandera.

El col·lectiu s'ha gestat molt de pressa, en les últimes setmanes. L'impulsa un grup de diverses persones del món de la natació, del waterpolo, de la sincronitzada, dels salts, d'aigües obertes i de màsters, amb el suport de l'Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes. Creuen que fa temps que la natació catalana té problemes que són derivats d'un de més gran que pateix Catalunya com a nació, l'ofec polític i econòmic del govern espanyol.

Com les altres organitzacions que s'han substanciat en els últims mesos en l'àmbit de l'esport, el nou col·lectiu no vol quedar acotat a l'esport, no vol ser aliè al procés de transformació polític i social que viu Catalunya.

Fer-se visibles

A part de l'acte constitutiu del dia 18 –vegeu peça– el col·lectiu tindrà un estand a l'exterior del Palau Sant Jordi durant el mundial de natació. La seva aspiració és aconseguir que siguin visibles els símbols de Catalunya i de catalanitat durant els campionats. Per això, tothom qui ho vulgui podrà proveir el seu estand. S'ha pogut conèixer que la federació espanyola disposa d'un important paquet d'entrades que, un cop atribuïdes a les persones adequades, distribuirà estratègicament a les grades per aconseguir, sobretot durant els partits de waterpolo, omplir d'espanyolitat la piscina. L'objectiu és contrarestar-ho i que sigui visible que els mundials es disputen a Catalunya.

EN VOLEN 1.000

450
adhesions
al manifest havia aconseguit diumenge el col·lectiu. La fita és arribar al miler abans del mundial.
1
Tots els sotasignats i convocants d'aquest acte, així com molts que no han pogut firmar-lo ni ser-hi presents per evitar que la seva activitat esportiva professional se'n vegi ressentida, tots, en conjunt, part activa i present de la natació, del waterpolo, de la sincronitzada, dels salts, les aigües obertes i els màsters, volem manifestar que no som aliens als problemes i als canvis socials i polítics que viu Catalunya, i que tenim la voluntat de posar-hi el nostre gra de sorra per trobar solucions.
2
Avui, l'esport català, i la natació en concret, pateix la crisi econòmica i política que viu el país i, davant del procés de canvi que vivim, no pot estar-ne al marge. La natació té problemes per la falta de capacitat de finançament, i els nostres recursos econòmics no es corresponen amb els èxits i el potencial organitzatiu i esportiu demostrats.
3
L'escassa capacitat de finançament i de recursos de l'actual natació catalana en relació amb el nom i els èxits assolits obeeix únicament a la manca de poder polític, i resulta escandalosa quan es compara amb la de qualsevol estat independent. La natació catalana no pot tancar els ulls al dèficit fiscal de 16.000 milions d'euros respecte a l'Estat espanyol, que espolia els catalans any rere any. No podem perquè ens afecta exactament com a tothom.
4
La natació catalana no se'n pot sortir amb l'èxit que mereix si Catalunya no esdevé un estat independent. La natació ha d'empènyer cap a la independència perquè és la via més ràpida per poder ser i créixer com volem, perquè volem gaudir de la normalitat pròpia de les nacions que són estats reconeguts amb totes les seves conseqüències i perquè tot indica que tenir un estat propi es traduirà en beneficis importants per les seves repercussions sobre l'esport i el país, tant d'ordre econòmic com sentimental.
5
El que s'inaugura demà és el segon mundial de natació que se celebra a Catalunya en només 10 anys. Catalunya hi ha posat l'esforç i els diners, especialment en el d'aquesta edició, en què l'Ajuntament de Barcelona suportarà el gruix de la despesa; en canvi, el nom i els èxits esportius són per a la federació espanyola i per a l'Estat espanyol. Volem que aquest sigui l'últim mundial de Natació en què Catalunya no hi participa amb la normalitat que ho fan moltes altres nacions.
6
Finalment, cridem a tothom, aficionats, esportistes i entitats, a adherir-se a aquesta crida de la natació catalana en favor d'un estat propi per a Catalunya, amb el ben entès que serà l'eina més eficaç que ens permetrà sentir reconeguda la nostra identitat nacional i poder trobar les nostres pròpies solucions als problemes d'avui i del demà.

Més de 450 adhesions, amb 25 olímpics

La presentació del nou col·lectiu serà el dia 18, la vigília de l'inici del mundial, en un acte a l'INEFC de Barcelona, a les 7 de la tarda. Allà s'explicaran els objectius del grup, les actuacions que pensen portar a terme mentre es disputi el campionat del món i amb posterioritat i, finalment, es llegirà el manifest que es reprodueix en aquesta mateixa plana. Aquest manifest ja havia estat signat diumenge per més de 450 nedadors, waterpolistes, entrenadors, àrbitres, tècnics, auxiliars i seguidors, tot i que la campanya de difusió ha estat, per força, curta. Aspiren a ser un miler abans que comenci el campionat. Alguns dels signants són d'alta rellevància, però, com era d'esperar, costa trobar-hi noms de primera fila actuals, i no perquè dissenteixin, sinó perquè –com passa en tots els esports– sovint han de reprimir-se per no perdre les beques i les ajudes estatals. Hi ha fins a 27 nedadors, waterpolistes, tècnics i àrbitres que han estat olímpics en una llista llarguíssima que anirà creixent en els pròxims dies, a partir de la difusió del col·lectiu. Els impulsors han creat un bloc (http://natacioindependencia.wordpress.com), on exposen els motius per posar en marxa el col·lectiu, el manifest i el llistat de signants. El col·lectiu, que ha rebut el suport de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.