Opinió

Hi ha partit per al català

Diari esportiu en català. El 9 Esportiu es configura des d'avui com a secció d'esports d'El Punt Avui i prepara la sortida al quiosc i a internet a partir del 14 d'agost com l'únic diari esportiu en català, amb nou disseny i a tot color

El 9 Esportiu enfila la recta final cap a l'eclosió de l'ambiciós projecte periodístic que el portarà a ser present a tots els quioscos del país el pròxim 14d'agost com l'únic diari esportiu editat en català. I que també es podrà adquirir des de qualsevol lloc del món en el format digital a la nova pàgina web d'El 9.

Una important fita i tot un repte periodístic i de país que farà possible un diari esportiu fet i pensat en català, amb perspectiva nacional i amb els atributs que caracteritzen El9 de periodisme esportiu de qualitat, rigorós i plural. Fent el símil futbolístic podem dir clarament que el castellà, per capçaleres i difusió, guanya cada dia per golejada en el marc de la premsa esportiva del país. I que el dia 14 d'agost, amb El 9, comença la remuntada del català.

Així, en el marc d'aquesta nova etapa i amb el naixement d'ElPunt Avui, El 9 deixa d'encartar-se en l'interior del diari des d'avui. La informació esportiva d'ElPunt Avui la podreu trobar en aquesta nova secció, que es nodrirà directament del material periodístic que elaborarà l'equip de redacció d'El9Esportiu. Com podeu comprovar, la secció s'edita sota la capçalera d'El 9, que identifica clarament l'origen compartit de la informació esportiva del diari generalista amb la del diari esportiu. I en el cas de l'edició d'El Punt Avui de les comarques gironines, a més dels aspectes més nacionals i internacionals de l'actualitat esportiva, la secció disposarà d'un ampli complement informatiu local amb un exhaustiu repàs a l'activitat esportiva del territori.

A partir d'aquí la nova singladura d'El 9 Esportiu com a diari independent estarà marcada per dos objectius: el d'oferir uns continguts marcats per la qualitat i la rigorositat i el de proposar una atractiva presentació al lector amb un disseny totalment renovat. La nova maqueta està pensada per fer ressaltar les apostes informatives, i per facilitar la lectura, a més d'un acurat tractament de la fotografia i la infografia. L'edició en paper tindrà un mínim de 40 planes diàries, a tot color.

El 9 serà un diari competitiu en la informació del dia a dia, però prioritzarà apostes informatives pròpies, originals, genuïnes, amb temes en profunditat i de país com el seguiment de la vida de les institucions, federacions i clubs catalans o el tractament de les seleccions nacionals. S'estructurarà a partir de sis grans seccions: Opinió, Barça, Espanyol, Més Futbol, Futbol.cat i Més Esport. L'àmplia cobertura informativa que dedicarà al Barça no anirà en detriment del seguiment de l'Espanyol, que tindrà secció pròpia. I prestarà atenció especial al futbol català, àmbit en què serà també referent.

El 9 també farà una aposta clara per l'opinió viva, actual i plural i, a més de la contraportada, tindrà dues planes fixes obrint la publicació i dues tancant-la.

Al bloc d'internet El9esportiunacional.cat teniu a l'abast, actualitzada dia a dia, tota la informació del projecte de l'únic diari esportiu en català que podreu trobar al vostre quiosc a partir del 14 d'agost, i que farem realitat un equip de professionals experimentats i compromesos amb els valors d'un periodisme esportiu nacional i ben fet.

LLENGUA I PAÍS

El 9 serà l'únic diari esportiu del país fet i pensat en català i en clau nacional

EL FONS I LA FORMA

El diari apostarà per la qualitat i el rigor periodístic i per un nou disseny a tot color

LA DATA

El 9 Esportiu sortirà el dia 14 d'agost i es podrà adquirir al quiosc i a internet

EL PUNT AVUI

Una nova secció aplega la informació esportiva a ElPunt Avui
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.