Opinió

El 9 ja és al quiosc com l'únic diari d'esports en català

Des d'avui, cada dia, al quiosc i a internet. El 9 Esportiu s'estrena avui com a diari d'esports independent, fet i pensat en català, amb un disseny nou i 48 pàgines a tot color

Els quioscos catalans tindran a partir d'avui una altra capçalera, El 9 Esportiu de Catalunya. Si bé la sortida al quiosc d'un nou diari sempre és una notícia destacable, en aquest cas és especialment remarcable perquè El 9 Esportiu suposa capgirar a partir d'avui l'aclaparadora presència del castellà per l'absència total de premsa esportiva diària feta i pensada en català.

El 9 és, per tant, l'únic diari esportiu editat en català i amb referents nacionals, però amb un projecte periodístic consolidat que planta les arrels en el naixement d'El 9 Esportiu, el 2 de gener del 2002. El 9 enceta així una etapa ambiciosa com a diari independent amb què clou gairebé una dècada de capçalera diària que basava bona part de la seva presència territorial en l'acompanyament de diversos diaris i publicacions del país, entre les quals El Punt i, en l'última etapa, també l'Avui.

El primer número d'El 9 presenta un format renovat, redissenyat, ampliat i reforçat: un primer exemplar de 48 pàgines en l'edició en paper, a tot color.

Avui, la sortida al quiosc d'El 9, coincidint amb la jornada del clàssic Madrid-Barça que es disputarà aquesta nit, marca clarament la primera portada d'aquesta etapa nova amb un contundent titular “Serem nosaltres” acompanyat d'un Guardiola somrient, fotografiat a la roda de premsa que l'entrenador del Barça va protagonitzar ahir al matí. És una portada que també reflecteix la voluntat poliesportiva d'El 9 amb un destacat sobre les poles de Pedrosa i Màrquez a la cursa de la República Txeca.

El 9 s'estructura a partir de sis grans seccions: Opinió, Barça, Espanyol, Més Futbol, Futbol.cat i Més Esport. Realitza una àmplia cobertura del Barça, que en aquest primer número dedica a la prèvia del clàssic. També estrena la secció dedicada a l'Espanyol, que inclou una entrevista amb el jugador Javi López. A més de repassar la resta d'equips de la lliga espanyola també repassa les notícies més destacades de les principals lligues de futbol a escala internacional. I a més a més també dedica una àmplia atenció al futbol català, àmbit en què també serà referent, amb una àmplia secció, Futbol.cat, en què es repassa l'actualitat de tots els equips catalans des de Segona A fins a Territorial.

Més Esports serà la secció en què es reflectirà la vitalitat poliesportiva del país. Serà la secció que en aquest primer número encapçala una entrevista amb l'expilot i mànager d'un equip a la Moto 2, Emili Alzamora.

El 9 ja és una realitat com a diari esportiu en català fet i pensat en català. Serà un diari que serà competitiu en la informació del dia a dia, però que també farà una aposta clara per l'opinió viva, actual i plural, i prioritzarà apostes informatives pròpies, originals, genuïnes, amb temes en profunditat i de país com el seguiment de la vida de les institucions, federacions i clubs catalans i el tractament de les seleccions nacionals.

“Serem nosaltres”, titular de la primera portada de la nova etapa d'El 9
Des d'avui, El 9 es pot adquirir a tots els quioscos de Catalunya i també a internet

Des de qualsevol lloc, a El9.cat

Paral·lelament a la sortida al quiosc de l'edició en paper d'El 9 Esportiu, avui també n'ha nascut l'edició digital. A partir d'avui, tots els continguts d'El 9 Esportiu estaran disponibles a internet en el web www.el9.cat, però només accessibles mitjançant subscripció a l'edició digital d'El 9 Esportiu. Els usuaris podran navegar i consultar els continguts del web, però només els subscriptors hi tindran accés. La subscripció a El9.cat és de 36 euros l'any. El9.cat permetrà consultar els continguts del diari des de qualsevol lloc del món amb agilitat i facilitat. El9.cat obre amb una selecció d'articles d'opinió, una de les apostes del diari, i una selecció de les notícies principals a la portada digital.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.