Societat

La Coordinadora Feminista de València, contra la reforma de la Llei d'Interrupció de l'Embaràs

Ahir es va constituir a València la Coordinadora Feminista pel Dret a Decidir, integrada per diferents organitzacions, associacions i col·lectius feministes, sindicats i partits polítics, per a plantar cara a la reforma de la Llei

La coordinadora s'oposa rotundament a aquesta reforma, ja que considera que el dret a l'avortament està reconegut per l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa en la resolució que exigeix als 47 estats pertanyents a la institució “despenalitzar l'avortament sinó ho han fet encara”... “ l'objectiu és que la societat protegisca les dones que no desitgen finalitzar el seu embaràs”... “l'avortament és un dret, la llibertat de les dones a decidir sobre el seu cos ha de ser respectada, i els governs han de garantir aquesta pràctica accessible i segura”.

Amb una legislació arcaica i restrictiva, després dels anys de lluita feminista en l'Estat Espanyol pel dret a decidir, per fi en l'any 2010 es va aprovar la Llei que consagra el “dret a triar la maternitat” i s'inspira en les Lleis de terminis vigents a Europa, establint el període de 14 setmanes en el qual les dones decideixen lliurement.

És aquest dret el que vol arravatar el ministre Gallardón, fidel a les ordres de l'església catòlica. Des dels Moviments Feministes de tot l'Estat s'està mostrant la indignació a la reforma proposada. Les dones consentiran que els lleven els drets i les facen retrocedir a aquells anys que havien d'eixir de l'estat per a avortar.

Per tot això, la Coordinadora Feminista Valenciana pel Dret a Decidir ha programat una sèrie d'accions i protestes. Volen que la societat sàpiga que el dret a un avortament lliure, segur i dins de la sanitat pública és un dret que els hi correspon.

El diumenge 12 de maig, està convocada la manifestació #12M, i les organitzacions que han format aquesta plataforma acudiran totes Juntes, amb la pancarta pel Dret a Decidir. La Marea Violeta partirà de les Torres de Quart, on s'ha convocat a les 18 hores a totes les persones interessades a reivindicar el dret a l'avortament lliure i gratuït.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.