Política

POLÍTICA

L'alcalde de Cassà ofereix un pacte estable a l'oposició

Bagué creu que el context del país requereix acords amplis a tots els nivells i no “discussions partidistes”

ERC, SI i el PSC estudien si s'integren en el govern o si donen suport a grans decisions

L'alcalde de Cassà de la Selva, Enric Bagué (CiU), ha ofert als tres grups de l'oposició, ERC, SI i el PSC, un pacte de governabilitat estable fins al final de mandat, el 2015. Bagué considera que la situació actual del país, tant econòmicament com pel que fa a les aspiracions de major llibertat, obliguen a consensos amplis en tots els nivells i no pas a “discussions partidistes”. Per això, Bagué proposa un govern “format per tots els regidors”.

Bagué, que ha deixat recentment Unió, s'ha reunit individualment amb els caps de llista: Carles Casanova (ERC), Marc Mascort (SI) i Miquel Àngel Chamorro (PSC). Posteriorment, tots quatre i representants d'alguns dels partits s'han trobat amb el mateix Bagué. Totes les parts estan d'acord que cal aclarir els punts de vista.

“L'oferta de pacte d'estabilitat [de Bagué] no vol dir necessàriament que entrem en el govern”, destaca l'exalcalde de Cassà, el republicà Carles Casanova. L'assemblea local d'ERC de demà al vespre valorarà l'oferta de CiU, que governa en minoria.

Dos dels tres grups de l'oposició de Cassà (ERC i PSC) havien format part del govern anterior i coincideixen molt sovint en els plens. El portaveu del PSC, Miquel Àngel Chamorro, que vol deixar la política local el 2015, ja havia ofert un govern de concentració a Bagué al principi de legislatura.

Marc Mascort (SI) va donar suport al pressupost de CiU el desembre, però no se sol alinear amb ningú. “Estem disposats a parlar, però amb unes condicions. Això és bàsic. Valorem l'estabilitat i no som destructius.”, afirma.

LA FRASE

Com a alcalde tinc l'obligació de treballar perquè els tretze regidors col·laborin per al poble
Enric Bagué
ALCALDE DE CASSÀ DE LA SELVA

LA XIFRA

6
regidors
té CiU, que governa en solitari a Cassà. ERC (5 edils) i SI i PSC (amb 1 cadascun) són a l'oposició.

El govern en minoria, “un luxe”

La proposta de Bagué arriba gairebé a la meitat del seu primer mandat com a alcalde. Tret de la negociació prèvia per aprovar el pressupost de 7,7 milions d'aquest any –amb retrets d'uns i altres– i la sessió (tensa) de comiat del regidor Sergi Baulida, la relació entre els grups polítics de Cassà des del juny del 2011 ha estat civilitzada i de responsabilitat. L'alcalde valora que governar en aquestes circumstàncies és “un luxe”. “L'oposició col·labora en moments puntuals, com ha passat ara en la piscina”, explica el batlle cassanenc. Bagué es refereix a l'acord unànime dels quatre grups municipals a l'hora d'acceptar la recent desvinculació de l'empresa concessionària. Ara els quatre grups negocien el ple de clàusules de la futura gestió de la piscina coberta, una instal·lació inaugurada el 2011 i que és una font de maldecaps. Bagué assenyala que, fins al 2015, “hem de fer governar entre tots i anar endavant. El 2015 la situació ha de ser millor que la del 2011”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.