Política

urbanisme

L'auditoria de Vidreres costa més de 21.000 euros

L'alcalde s'havia mostrat esperançat que no es pagaria amb diners municipals

El PSC critica el cost de l'estudi

L'auditoria d'urbanisme de Vidreres, que aquests dies ha avançat el Punt Avui, ha costat 21.228,20 euros, quantitat assumida per les arques municipals, a diferència del que va explicar l'alcalde, Jordi Camps (CiU), quan el 2011 va assumir el poder local i va anunciar l'elaboració de l'estudi. Aleshores, Camps va avançar que seria feta per la Diputació de Girona i que confiava que no tindria cap cost. Tres mesos després d'aquest anunci ja s'havien abonat els més de 21.000 euros al despatx que ha fet l'estudi. “Em sembla perfecte que hagi fet l'auditoria; el que no em sembla bé és que va dir que no costaria ni un duro: ho trobo horrible en els temps en què estem”, va explicar l'exalcaldessa, Ruth Rosique (PSC). I és que l'auditoria ha deixat de ser un tema tècnic per convertir-se en una batalla política a Vidreres. Segons l'exalcaldessa, Camps només va ordenar l'estudi perquè “vol apartar” els socialistes i “perquè li molesta la crítica”, i va afegir: “Li demano que comenci a treballar, està tan preocupat en buscar coses que no treballa.” Segons Rosique, tot es deu al fet que Camps té “una obsessió” en contra seva “o contra els socialistes” que no sap “d'on li ve”. L'alcalde es va negar ahir a donar explicacions.

LA XIFRA

21.228
euros
és el que ha costat l'auditoria d'urbanisme de Vidreres, feta per Cuatrecasas, Gonçalves Pereira.

Govern i oposició es reuneixen amb els autors

En el primer ple del nou mandat, el juliol del 2011, l'alcalde, Jordi Camps, va anunciar que s'encarregarien tres auditories: una d'econòmica, una de gestió i una tercera urbanística – només s'ha acabant fent la darrera–. Aquell dia les va justificar per conèixer la situació de l'Ajuntament i va negar que estigués practicant una “caça de bruixes”. Aquell octubre, la junta de govern va aprovar l'encàrrec de l'estudi urbanístic i nou dies més tard ja s'havia fet el pagament al despatx Cuatrecasas, Gonçalves Pereira. L'auditoria va arribar a l'Ajuntament el juliol del 2012. Després de mesos de demanar-ho, l'alcalde va convocar l'11 d'abril tots els regidors amb els responsables de l'estudi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.