Política

Duran accepta que ara cal “respectar” la decisió del TC

El líder d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, va dir ahir als catalans que “cal respectar” l'última decisió del Tribunal Constitucional de suspendre la Declaració de Sobirania i va tornar a remarcar que el dret a decidir no equival a la independència de Catalunya. “Em sembla una extravagància que cal respectar però que no comparteixo”, va ser la resposta del democristià al TC.

L'afirmació de Duran té un to lleugerament diferent de la que va fer dijous, a petició d'ERC, la presidenta del Parlament i també dirigent d'Unió, Núria de Gispert. Va dir que la declaració “continua vigent” perquè “és una declaració política” i va informar que presentaran al·legacions contra la suspensió temporal. Tanmateix, Duran va deixar clar que “la qüestió catalana no es pot resoldre ni es resoldrà amb decisions del TC”.

Pel PSC, el primer secretari, Pere Navarro, va acusar CiU i ERC de “tensar la corda” de la confrontació i atiar-la perquè hi hagi “més conflicte” entre Catalunya i Espanya. Alhora, Navarro, en unes jornades de la Fundació Rafael Campalans, també va criticar el PP per “alimentar” el foc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.