Política

CiU denunciarà l'expulsió de Ziani a Brussel·les

CDC i ERC veuen “intencionalitat política” i “aires de venjança” en l'actuació dels serveis secrets espanyols

L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa denunciarà avui al Parlament Europeu la situació de Noureddine Ziani, el líder musulmà afí a la causa sobiranista a qui els serveis secrets espanyols volen expulsar amb l'acusació de ser una amenaça per a la seguretat de l'Estat. La presentació, dissabte al matí, del plec d'al·legacions per part de la defensa del president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya sembla que no ha estat suficient per aturar l'ordre d'expulsió dels responsables del CNI, que es podria materialitzar aquesta setmana. Durant la jornada d'ahir, CDC i ERC no es van estar de criticar la decisió, que atribueixen únicament al fet que Ziani és sobiranista i que, com a membre de la direcció de la Fundació Nous Catalans, afí a Convergència i a la qual es va integrar fa un any, es dedicava, entre altres coses, a explicar al col·lectiu d'immigrats marroquins els avantatges de la independència de Catalunya.

“Vistos els precedents, no ens sorprendria gens que aquest cas tingués intencionalitat política”, va assenyalar ahir el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, i va afegir: “Si fos així, i cada cop tenim més clar que ho és, el cas mereixeria el nostre rebuig més profund i el del conjunt de la societat.” El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, va anar més enllà i va assegurar que al darrere de l'ordre d'expulsió hi ha un “aire de venjança” i una mostra més que, per molt que el PP ho negui, “hi ha en marxa una operació de guerra bruta contra el sobiranisme català”.

LA FRASE

Jo demanaria al govern espanyol que deixi d'utilitzar el CNI com si fos un escamot per fer guerra bruta
Alfred Bosch
portaveu d'erc al congrés

Dimarts l'esperen en un curs de formació d'imams

Si l'Estat espanyol no ho impedeix, Noureddine Ziani serà un dels principals ponents del curs Coneixement del país, impulsat per la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, que presideix ell mateix, amb el suport de la Fundació Nous Catalans i el Consell Europeu dels Ulemes Marroquins (CEOM), amb seu a Brussel·les. Uns seixanta imams havien confirmat divendres la seva assistència a la trobada, que els defensors de Ziani consideren una prova més de la seva moderació. El CEOM està format per diversos erudits marroquins, té una clara vocació europeista i és interlocutor del Ministeri d'Afers Religiosos del Marroc, amb el qual Ziani també col·labora habitualment, sobretot en la lluita contra l'islamisme salafista. En la Fundació Nous Catalans, Ziani hi té un paper rellevant. Entre altres coses, havia de participar en el cicle Mil reunions per l'estat propi, dedicat a explicar a col·lectius d'immigrats els avantatges de la independència, i que ha d'arrencar al juny, tot i que ja s'han fet algunes trobades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.