El lector escriu

A Vacamorta qui la fa no la paga?

El passat 16 de març vàrem llegir a la premsa: “Recuperació de Pedreres SL interposa un contenciós al TSJC per rebre una indemnització pels «perjudicis» econòmics pel tancament de l'abocador, el 2014. Reclama més de 40 milions al govern per la clausura. La Generalitat calcula en 150 milions el cost de buidar l'abocador.”

La Plataforma Alternativa a l'Abocador de Cruïlles (PAAC) vol recordar que el govern ha infringit la llei de protecció a la salut de les persones Raminp i també lleis urbanístiques –segons sentències fermes del 2002 i del 2014 que l'han fet tancar– per allargar la vida a l'abocador i als seus substanciosos beneficis. Què tenim a canvi de tots aquests milions que el govern haurà d'invertir per restaurar la zona desprotegida i malmenada, més els milions que li reclama l'empresa per no poder acumular més beneficis? Sapigueu que, ara per ara, tenim un abocador il·legal a casa nostra ja fa disset anys –tot i que per llei s'ha de buidar– amb una muntanya de residus que desconeixem –de més de 2,2 milions de tones– i que, ve-t'ho aquí, segons el govern, treure'ls seria perjudicial per a la nostra salut.

A Vacamorta els que han infringit les lleis pagaran la malifeta o cobraran per ella?

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura (Baix Empordà)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia