Opinió

I encara no ho han entès

Ja podeu fer venir tants policies i guàrdies civils com vulgueu per terra, mar i aire, que els catalans, ahir ho vam tornar a demostrar, ja no en tenim, de por

Ara ja ho hem vist, ara ja ho sabem. Estan disposats a traspassar tots els límits i la intervenció que la Guàrdia Civil va fer ahir a diferents seus del govern català ho diu tot. Assalten amb furgons i gent armada conselleries, seus d’entitats i partits, cases particulars i empreses. Polítics detinguts, alcaldes declarant, milions de paperetes requisades... un deliri tan inimaginable en una societat democràtica del segle XXI com real. “Estaven avisats”, deia ahir al matí Rajoy. Però ni ell ni els seus guardaespatlles, Rivera i Sánchez, encara no han entès de què va això.

Aquesta no és una dèria dels senyors Puigdemont i Junqueras, i tampoc és una imposició de la gent de la CUP. Aquesta és la voluntat d’un poble que no es cansa de sortir al carrer a reivindicar el seu dret a vot. I per això mentre uns reprimeixen llibertats com es feia quan la televisió encara era en blanc i negre, els altres, amb banderes com a escuts i roses i clavells com a espases, tornem a inundar carrers i places d’arreu de Catalunya per mirar de fer-los veure que, si aquesta és la seva estratègia, ens hauran de detenir a tots. Entre els milers de missatges que circulen aquests dies per les xarxes en llegia un que té més de 2.000 anys sobre les paraules que Sèneca va dir a Neró: “El teu poder radica en la meva por. Ja no en tinc de por; per tant, tu ja no tens poder”. Ho entens, Rajoy?

Ja podeu fer venir tants policies i guàrdies civils com vulgueu per terra, mar i aire, que els catalans, ahir ho vam tornar a demostrar, ja no en tenim, de por. Els carrers plens de Barcelona com a resposta a la suspensió d’autonomia en són una mostra, però també els de Vic clamant democràcia, i els de Girona i Lleida plens al matí per aplaudir els alcaldes que havien de declarar. Tampoc té por la gent de Valls i Vilanova i la Geltrú que van acompanyar els seus representants, ni la de Reus que, malgrat tot, la nit de dimarts va empaperar la ciutat. Nosaltres hem perdut la por, vosaltres heu perdut els papers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia