Opinió

A la tres

Presos polítics

“Si Puigdemont no es lliura, el jutge espanyol diu que serà més dur amb Junqueras, però no són presos polítics...

El mateix jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha decidit, en pocs dies, que fins a sis dels consellers que la seva companya de l’Audiencia Nacional, Carmen Lamela, havia fet empresonar pels presumptes delictes de rebel·lió i sedició, ja poden sortir de la presó ja que en haver estat destituïts pel govern del PP ja no poden reincidir; que dos més, que estan en les mateixes condicions, és a dir, sense càrrec executiu a causa del 155 del PP, el PSOE-PSC i Ciutadans, hi han de continuar, i que no té cap motiu per demanar que es detingui fora de l’Estat espanyol el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els quatre consellers que l’acompanyen a Bèlgica. Però no hi ha política pel mig. Ah, i tampoc hi ha política en el fet que en la seva interlocutòria el jutge Llarena adverteix a Puigdemont i als seus quatre companys que si no tornen –no aclareix si els citarà o espera que tornin per passar per la detenció i la presó preventiva– serà molt més dur amb els consellers que ja són a la presó o amb els que n’han sortit aquesta setmana. I encara hi ha qui defensa que en tot això no hi ha política.

Els defensors de la maniobra de Llarena asseguren que és una bona jugada perquè posa Puigdemont contra les cordes –ei, de nou, sense que hi hagi res de política en la decisió– perquè si no torna, fa mal als seus companys de govern. És a dir, el govern espanyol, a través de la fiscalia i la judicialització d’un problema polític, no només té quatre ostatges, sinó que fa xantatge al govern. Però no és política.

Mireu si Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez són presos per motius polítics que la decisió es pren per evitar que Bèlgica, amb la seva sentència, eviti que tot el govern legítim sigui jutjat per aquesta fal·làcia de la rebel·lió violenta que s’ha inventat la fiscalia després que els mateixos funcionaris del ministeri espanyol d’Interior van avisar que l’ordre internacional de Lamela era un desastre jurídic. Òbviament, perquè aquesta és una causa política. En tot cas, el moviment independentista pacífic els mostrarà avui, de nou, tot el seu escalf en un gran acte, polític, avui a Brussel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia