Editorial

Nadal trist sense mig govern

Les festes nadalenques són dates de retrobades entre familiars i amics, dies de ser a casa i de celebrar tots plegats la joia de viure en uns rituals que hem viscut des de sempre. Malauradament, enguany, l’acció de la justícia espanyola –basada en un relat fals de la realitat catalana– impedirà a mig govern i als líders de les principals associacions de la societat civil de ser a casa amb els seus. Cinc membres més del govern viuran les festes en llibertat, però a l’exili i amb l’amenaça de ser detinguts si tornen a casa.

Inexplicablement la justícia espanyola manté a la presó Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn i Oriol Junqueras. No solament això, tot i ser candidats tres d’ells en les eleccions d’aquest dijous, no els ha deixat participar en campanya i els ha castigat de manera injusta quan, per exemple, Sànchez i Junqueras han enregistrat missatges o concedit entrevistes radiofòniques. Una repressió que s’afegeix al fet de la dura vida a la presó o, per exemple, en el cas de Sànchez i Cuixart, de no poder ni compartir cel·la, tal com seria ben lògic. Entre l’acció d’institucions penitenciàries i l’Estat, però, sembla haver-hi una conxorxa per encara castigar més els presos polítics catalans. Per exemple, no donant-los l’oportunitat de declarar de nou abans de Nadal i ajornar les vistes fins a primers d’any. Tanta pressa que hi va haver per citar-los i empresonar-los i ara el jutge Llarena s’agafa tot el temps del món.

No és cap consol, evidentment, però els presos polítics i el govern a l’exili saben que tenen tot l’escalf de bona part dels catalans, més després dels resultats d’aquest dijous, amb una majoria clarament independentista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia