Opinió

Full de ruta

Una Cecot independent

Foment del Treball ha obert un expedient d’expulsió contra la Cecot per motius polítics. Molesta que defensi el dret a decidir i que ataqui el govern central quan cal

Foment de Treball, la teòrica gran patronal catalana, ha passat de les amenaces als fets i ha obert un expedient d’expulsió contra una de les seves entitats associades, la Confederació Empresarial Comarcal de Terrassa (Cecot), una patronal amb seu a la capital del Vallès Occidental però que té associats arreu del país. I no només això: en alguns àmbits empresarials, és la veritable patronal de referència. Tot i que no és clar en els seus arguments, Foment argumenta l’expedient justament en el fet que la Cecot no treballa només en el seu àmbit sinó que té i defensa els seus associats arreu del Principat. La motivació real de l’expedient és política. La Cecot va canviar els seus estatuts per poder sobrepassar l’àmbit comarcal l’any 1996 i, des de llavors, no ha parat de créixer fora del Vallès Occidental, però la denúncia arriba ara, quan el moment polític ha fet que, legítimament, tothom es vagi definint. La Cecot sempre ha estat pel dret a decidir, que, encara que costi d’entendre a alguns, no vol dir pas per la independència, ha estat molt més activa en la defensa dels empresaris quan s’ha hagut d’anar contra el govern estatal –la baixada de pantalons de Foment en el tema Castor o el pacte elèctric en són exemples–, i té una manera de treballar més moderna. L’expedient és tan polític que fins i tot un alt càrrec de Foment va dir que la Cecot podria tornar –avançant el resultat de l’expedient– si canvia la junta directiva.

Ja fa dies que Joaquim Gay de Montellà té por d’Antoni Abad, té por d’una candidatura molt més plural que assalti Foment. Però potser cal oblidar-se de canviar les coses des de dins, potser a la Cecot li sortiria més a compte avançar-se a l’expedient, independitzar-se d’un organisme que es fa servir per fer política –i en aquests darrers mesos per amplificar les mentides sobre la repercussió econòmica de l’1-0 del PP– i treballar per crear una gran patronal catalana, i aquesta no teòrica, sinó real.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia