Editorial

S’escampa la taca en el PP

La trama de finançament il·legal del PP s’ha convertit en una novel·la per entregues que, fascicle a fascicle, va implicant figures de primera línia del partit a escala estatal o regional i completant el trencaclosques de la corrupció associada al partit que governa l’Estat espanyol des de fa més de vuit anys. L’últim capítol s’ha escrit a l’Audiencia Nacional en el marc del cas Púnica, amb la declaració de Francisco Granados, ex-secretari general del PP de Madrid i home de confiança d’Esperanza Aguirre, que ha implicat directament l’expresidenta de la Comunitat de Madrid i els seus successors en el càrrec, Ignacio González i Cristina Cifuentes, en el finançament irregular del PP a través d’una caixa B engreixada per empreses vinculades a la comunitat.

El testimoni de l’exnúmero dos del partit, incriminant els seus superiors és una rèplica del que va fer fa pocs dies l’exsecretari general del PP valencià Ricardo Costa en el marc del cas Gürtel, acusant l’expresident Francisco Camps d’ordenar el finançament de campanyes electorals amb diner negre de la caixa B del partit, provinent de contractistes de la Generalitat. El patró de conducta sembla clar i el presumpte cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, es va encarregar la setmana passada d’elevar-lo a la cúpula ‘nacional’ del PP, assenyalant el mateix Mariano Rajoy.

Necessàriament, caldrà esperar a veure com finalitzen les investigacions judicials en curs per treure conclusions fermes i, si s’escau, exigir responsabilitats polítiques i penals, però ja són molts els testimonis i les coincidències que vinculen el PP amb la corrupció com a eina habitual per al finançament del partit i en alguns casos per al benefici personal. I fa tota la impressió que això, que és molt més que una sospita o una presumpció, no ha tingut el càstig electoral que mereix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia