Opinió

A la tres

Ni cas, Montoro

“Quina legitimitat té un ministre en funcions d'un govern que ho incompleix tot?

Ni cas, Montoro. No et farem ni cas. Ni cas. Què t'has cregut, quan el teu govern és el primer que incompleix tots els compromisos i tots els límits de dèficit, ara demanar a Catalunya una retallada addicional de mil milions d'euros. Ni cas. No et servirà de res, ni per justificar-te davant de l'Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal, que dimecres us va picar el crostó per haver incomplert, vosaltres, l'objectiu de dèficit que vau fixar. Ho sap tothom, ministre, que us esteu excusant amb les autonomies, que les esteu ofegant financerament tot plegat perquè vosaltres sou incapaços de posar ordre. Com pots venir ara, ministre Montoro, ministre en funcions, i dir-nos el que
dius? Com pots, després d'ofegar cada cop més Catalunya, després d'incomplir tots els compromisos pendents, ara enviar-nos una carta com aquesta? Té raó el vicepresident Oriol Junqueras, que és un home de reaccions sempre clares i contundents, en dir-te el que et va dir: “Si el ministeri vol venir i tancar un hospital, que vingui i ho faci.” Sí senyor. El ministre, el ministre en funcions, aquest que no vol ni anar a les sessions de control parlamentari, ara ens comunica per carta que hem de retallar més. Més? Algú que té pendents tants compromisos i que incompleix totes les obligacions amb Catalunya, no està legitimat per venir a demanar res. Res, ministre. Ministre en funcions. Junqueras té raó. La carta de Montoro és “inaplicable”. I de positiu només té que hàgim vist Puigdemont i Junqueras junts parlant-ne, i que s'hagin reunit amb tota normalitat ara que ja sabem que quan es veuen amb Pedro Sánchez no només ho fan per separat sinó que un d'ells ho fa d'amagat, com si no fossin Junts pel Sí. Ministre, ministre en funcions, la carta és un error tan gran, de formes i de fons, i és tan inassumible, que només serveix per a una cosa. I és per confirmar la teoria aquella que quan aquí tot tremola, quan CDC i ERC tenen la temptació de no anar ben bé Junts, i quan la CUP tiba la corda fent gestos de cara a la galeria, l'Estat no fallarà. No falleu mai. Gràcies, ministre, ministre en funcions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia