Opinió

LA GALERIA

Ciutadans invisibles

Millo té molta barra de vantar-se del compliment d'una inversió del govern del PP havent-hi tanta obra promesa que no s'ha fet

Dimarts, tornant de Barcelona amb cotxe per l'autopista, se'm va ocórrer agafar la sortida de Maçanet de la Selva per estalviar-me un tram de peatge, pensant que amb els anys que fa que hi fan obres ja haurien acabat el desdoblament de l'N-II i podria arribar a Girona per autovia. Crec que vaig patir un atac d'ingenuïtat creient-me per uns segons –els justos per desviar-me i agafar la sortida de Maçanet– totes les mentides i la propaganda institucional sobres les obres de l'Estat a les comarques gironines. La dura realitat és que en entrar a l'N-II em vaig trobar amb les obres empantanegades tal com explicava ahir en aquest diari la periodista Nuri Forns. Els incompliments del govern estatal –ara PP, abans PSOE– amb les inversions a les nostres comarques són històrics. Sobretot el PP, que té clar que aquí difícilment podrà esgarrapar gaires vots, encara que vagin repetint les eleccions. La qual cosa em porta a dir que això de les inversions governamentals és clarament una qüestió de clientelisme, per no dir xantatge o compra de vots. Per això trobo que el president del PP gironí, Enric Millo, té molta barra de vantar-se del compliment al cent per cent d'algunes inversions, com la de la casa natal de Dalí. Un tema que donaria gairebé per escriure'n una novel·la.

Però, tornant als incompliments, o al maltractament a què estan sotmeses les comarques gironines per part del govern del PP, hi ha exemples que clamen al cel, com el petit, minso, curt, insignificant i ridícul tram de tres quilòmetres entre Vilademuls i Orriols, la part acabada la va fer Acesa. O les rotondes promeses i projectades a l'altura de Pontós o Garrigàs, dos punts negres que al llarg dels anys han anat sumant accidents i morts. Ja s'han mobilitzat els veïns, com va passar a Bàscara, i segurament hi haurà més talls de carretera i gent al carrer. Però els ciutadans d'aquest país som invisibles, i si a Madrid no veuen el milió llarg de persones que durant cinc anys han sortit al carrer, com podem pensar que faran cas a uns pocs veïns de Pontós i Garrigàs? La resta d'obres i desdoblaments promesos ni arriben ni se'ls espera. Els incompliments del govern estatal són tan reiterats que molts catalans veuen més factible i més a prop aconseguir una país independent que no pas que el PP compleixi les seves obligacions amb els ciutadans de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia