Editorial

Més impuls a la iniciativa empresarial

La globalització i la tecnologia estan canviant el panorama laboral a tot el món. Extrapolant una dada provinent dels Estats Units, gairebé la meitat de les feines actuals estan amenaçades i seran substituïdes per d'altres que ara no se sap en què consistiran. Només hi ha una cosa certa: persistiran les feines que estiguin relacionades amb la creativitat i les que necessitin el tracte directe amb les persones. Les societats que tinguin en compte aquests principis i que, a més, apostin pel coneixement, són les que tiraran endavant.

És molt el que Catalunya es jugarà en els pròxims temps, i no només pel que fa a la seva organització política. Encara que Catalunya estigués d'allò més bé a Espanya, hi ha un doble repte que no pot descuidar: cal impulsar la iniciativa personal i cal millorar la capacitat d'adaptació als canvis que vindran. Això s'aconsegueix amb l'educació –una educació àmplia, no especialitzada prematurament–, però també amb la creació d'un clima favorable a l'emprenedor.

Hi ha exemples de persones que han esdevingut empresàries desenvolupant una activitat nova, creativa i amb la qual se senten a gust, en una conjunció virtuosa. El canvi educatiu no és només responsabilitat de l'administració, sinó que hi ha d'haver una pressió social en aquesta direcció. Sí que és responsabilitat de l'administració generar un clima d'incentius per a la creació d'empreses. Massa sovint, a qui ha volgut constituir-ne una se l'ha vist amb sospita i se l'ha colgat amb la burocràcia. Ans al contrari, a l'emprenedor se l'ha de tractar com al generador de riquesa que és. Tots els tràmits s'haurien de resoldre a una velocitat fulgurant. Cal cuidar l'empresa innovadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia