Opinió

opinió

Olot i la participació

Fa poques setmanes, el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva, donava a conèixer la guia per dissenyar i executar processos participatius en l'àmbit municipal que ha editat la Generalitat. És una eina de consulta molt útil, que inclou alguns casos pràctics: Berga, Terrassa, Llagostera, Quart, Rubí i també Olot. En el cas d'Olot, s'hi fa una anàlisi acurada del projecte de ciutat que nosaltres vàrem anomenar +B. Sumem des dels barris: millora urbana amb participació ciutadana que es va iniciar l'any 2014 al barri de Sant Miquel i del qual estem molt satisfets. És evident que aquesta participació dels ciutadans afavoreix la construcció social i la seva cohesió i, sobretot, fa una cosa extraordinària: fomenta la democratització de les polítiques públiques. És per aquest motiu que ens sentim orgullosos de la feina feta i d'haver contribuït a fer d'aquest barri i d'Olot una ciutat més habitable, més solidària i amb més oportunitats.

Creiem en la feina feta entre tots, en la col·laboració en un projecte conjunt i en un model de ciutat modern on tothom s'hi senti implicat i on els nostres fills puguin créixer i desenvolupar-se. Un procés de participació d'aquestes característiques implica no només els ciutadans sinó també l'Administració i els polítics i serveix, en definitiva, per posar en comú tots els punts de vista. Aquest enriquiment l'hem volgut traslladar a altres àmbits de la ciutat, i ens va semblar molt adient poder escoltar les opinions d'aquells que ens han precedit en el mandat. És per això que vam crear el Consell d'Alcaldes, unes reunions que convoco amb els exalcaldes d'Olot. També en aquest sentit, el primer tinent d'alcalde, Pep Berga, convoca mensualment els regidors de tots els grups municipals, per explicar-los l'estat de les diferents actuacions que duem a terme, proposar temes i que plantegin qualsevol qüestió d'interès. També hem impulsat la creació de l'anomenat Consell dels Infants, un òrgan de participació, consulta i assessorament de l'Ajuntament format per nens i nenes de la ciutat que donen el seu punt de vista no només en temes estrictament infantils sinó en altres aspectes relacionats amb Olot. A més, fa tres anys que destinem una partida als pressupostos participatius en què els joves presenten els seus projectes de ciutat i guanya i s'executa el més votat.

Recentment hem fet dues consultes importants. D'una banda, una sobre la variant, que afecta els accessos d'entrada i sortida a la Garrotxa, la problemàtica de la qual ja hem exposat tant al govern de la Generalitat com al govern espanyol i, de l'altra, sobre la celebració del correbou. Ara mateix ens trobem immersos en un dels processos participatius de ciutat més estimulants, la remodelació d'una de les zones més emblemàtiques d'Olot, el passeig de Miquel Blay, una de les zones amb més vida de la ciutat que mereix una atenció especial perquè allà s'hi celebren bona part dels actes de la ciutat, com alguns de les Festes del Tura.

Tenim plena confiança en la necessitat d'aquests processos participatius i, gràcies a l'èxit del pla integral d'accions de millora del barri de Sant Miquel, properament implantarem un pla integral de millora urbana al nucli antic de la ciutat per, entre tots i totes, tenir l'Olot que volem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia