Opinió

A la tres

Fan aigües

“García Albiol diu que no, que no ens atacaran per terra, mar i aire, i jo els aconsellaria sobretot que no ho fessin per mar

Aquests dies que està tan de moda preguntar-se en veu alta si l’Estat farà ús de la força per impedir el referèndum, si més no podem estar tranquils en una cosa: si ens han d’atacar, sembla que no vindran per mar. Vaja, jo si fos d’ells m’ho estalviaria. Bàsicament després d’haver vist l’èxit espaterrant dels vaixells de guerra construïts darrerament per la firma constructora pública espanyola Navantia. Es veu –ho publicava ahir El Nacional– que aquesta setmana la constructora havia d’entregar dos vaixells de guerra (l’HMAS Adelaide i el Canberra) a l’armada australiana. Res, tot plegat hauran costat als contribuents australians uns 3.000 milions de dòlars. S’havien d’estrenar en unes maniobres conjuntes amb l’exèrcit nord-americà, però com a mínim un d’ells no ho farà. Perquè fa aigües. Els errors de disseny i uns problemes de propulsió han provocat la no-entrega del vaixell i, és clar, la queixa dels militars australians. No passaria res si no fos que la història m’ha recordat immediatament la del submarí Isaac Peral S-81, que la mateixa constructora havia d’entregar a l’Exèrcit espanyol l’any 2013. Havien de ser quatre submarins que en aquell moment es van adjudicar per 2.200 milions. Però a l’hora d’entregar el primer es van adonar que... no flotava. Sí senyors, no flotava. Per un error de càlcul, el que els tècnics anomenen la reserva de flotabilitat, que és el que permet al submarí submergir-se i emergir, no rutllava. El submarí enllestit pesava 70 tones més del previst i se’ls enfonsava. De manera que a hores d’ara encara estan allargant els 71 metres d’eslora perquè es reequilibri el pes i el submarí pugui fer de submarí. Quatre anys després, el submarí encara és a les drassanes i sembla que estarà enllestit l’any vinent. Vaja, un ridícul. Els vaixells no floten i els submarins s’enfonsen. Xavier García Albiol va dir dijous que no, que l’Estat no farà servir la força, que això és el que pretén Puigdemont provocant-lo. Podem estar tranquils, doncs, si ho diu García Albiol. No vindran. Ni per terra ni per aire; i jo els aconsellaria sobretot que no ho fessin per mar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia