Opinió

A la tres

Xenòfobs al PSC i al PP

“Els partits no han desautoritzat encara García Albiol i l’alcalde de Gimenells per les seves declaracions

No, no parlaré en aquest article del ple d’aquesta setmana al Parlament, tot i que algunes de les expressions que, en veu més o menys baixa, van dedicar alguns diputats a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, també s’ho mereixerien. En tot cas, les qualificaria més aviat de masclistes i classistes i, sí, és cert, el PSC no estaria en aquest titular. En el seu lloc hi hauria Ciutadans. No, de fet parlaré de dos exemples de xenofòbia dels darrers dies i del que és més sorprenent, al meu parer, que els seus partits, el PSC i el PP, no els hagin desautoritzat.

El primer dels casos, de fet, ja és un clàssic i tampoc és estrany que no se’l corregeixi, vistes les declaracions que fan els seus companys de partit. Parlo del president del PP a Catalunya, Xavier García Albiol. El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, va explicar, en un article al digital Crític, que havia decidit participar en el referèndum i que, a més, el sentit del seu vot seria sí, un sí crític, però. Òbviament, que un dels pesos pesants del govern de Barcelona en Comú sigui clar en una posició sobre el referèndum és notícia i va generar prou debat. I un dels que hi van intervenir va ser García Albiol, qui, a Twitter, va exclamar: “Hauries de ser una miqueta més agraït al país que et va acollir i donar una oportunitat.” Aquest és el nivell polític d’un dels caps del Parlament.

Uns dies abans, i amb motiu dels atemptats a Barcelona i Cambrils, un alcalde socialista, el de Gimenells, Dante Pérez, afirmava que no entenia com el seu homònim d’Alcanar no havia controlat “uns individus amb barba”, en referència als ocupants de la casa que va saltar pels aires. Ell no entenia això i jo no entenc com aquest home encara és alcalde pel PSC (ja, es va presentar amb la marca blanca, però bé que van sumar els seus vots al Consell Comarcal o a la Diputació). Costa d’entendre que un partit amb una llarga tradició antiracista com el PSC encara el mantingui d’alcalde. Espero, almenys, que Miquel Iceta no accepti la seva proposta de fer una paella en aquest poble per l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia