El lector escriu

Tres idees per aclarir

Primera: El fet d’opinar diferent en qüestions polítiques no té perquè produir divisió. Les persones troben motius d’unitat més enllà de la política. És a dir, perquè dues o més persones s’avinguin i fins i tot s’estimin –estimar sí que produeix unitat– no és necessari que pensin el mateix en temes opinables.

Segona: La unitat que es viu per sotmetiment no és veritable unitat, per què? Doncs perquè el pensament i la voluntat humanes són lliures i ni poden ni han de sotmetre’s sense el convenciment i el voler personal d’acceptar el millor bé possible, i això en els àmbits variadíssims de la vida humana.

Tercera: Parlant de votar o no votar i de la suposada desobediència actual de Catalunya a les lleis constitucionals... El que pretén l’actual govern espanyol és una unitat per uniformar i centralitzar? I el valor tan gran de la diversitat? I els polítics, de qualsevol època, no han de ser servidors del poble i del bé comú?

Girona



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia