Opinió

opinió

Un dret guanyat a les urnes, i al carrer

Ens ho hem guanyat. I no fa set dies, ni quatre, ni dos. Fa anys, molts anys. Ens hem guanyat el dret de construir la República Catalana a través d’una reivindicació legítima mostrada arreu gràcies a les manifestacions més multitudinàries que hem viscut, i estem vivint, de la història contemporània d’Europa i, sentim-nos orgullosos, de tot el món.

Un dret que ens hem guanyat a les urnes, i al carrer. Avui fa una setmana del referèndum d’autodeterminació de Catalunya que, tot i els esfereïdors esforços de l’Estat per evitar-ho, va ser un èxit i un nou exemple de democràcia. Milions de catalans, milers de gironins vam sortir al carrer i vam cridar fort a les urnes. Davant la violència policial. Vam cridar sí a la creació d’un estat català en forma de república.

Amb la força que dona aquest sí ensordidor, el Parlament de Catalunya continua i continuarà treballant incansablement, com ha demostrat dia rere dia durant els darrers anys, per complir el mandat democràtic que els ha pautat el poble català. Tot i els esforços de l’Estat espanyol per traslladar a Europa i a tot el món que estem davant d’un procés il·legítim, il·legal i fins i tot criminal, seguirem el nostre camí, democràticament, com sempre. Perquè aquesta és la voluntat que els ciutadans han mostrat a les urnes i han defensat al carrer.

Quan tot just fa una setmana de la històrica jornada de l’1 d’octubre, encara retruny el clam democràtic que tots els gironins i catalans vam mostrar a tot el món. Mai podrem oblidar les imatges o escenes de violència policial que vam patir en directe. A tants i tants llocs. En el cas de les comarques gironines, a Girona, Aiguaviva, Sant Julià de Ramis o Garrigàs. Com tampoc oblidarem el comportament cívic de tots els ciutadans que van decidir participar de la jornada sense caure en provocacions.

I quan encara no ens havíem recuperat de la demostració de força democràtica i seny ciutadà, el 3 d’octubre ens vam tornar a superar sortint al carrer per denunciar la violència que es va viure durant la celebració del referèndum, convertint la jornada en una altra data històrica i aconseguint mobilitzacions rècord. 60.000 persones a Girona. Sí. I milers i milers a Figueres, Olot, la Bisbal, Ripoll...

Junts hem arribat fins aquí, i junts seguirem aquest camí cap a la proclamació de la República Catalana. Junts i oberts totalment al diàleg i per això durant aquests darrers dies ens hem mostrat predisposats a la necessària intervenció d’una mediació per continuar avançant en aquest camí imparable. I ho farem a la catalana. I guanyarem a la catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia