Opinió

A la tres

Investir Puigdemont

“Un reglament que no permetés investir un president escollit i que té els suports necessaris per ser-ho seria un molt mal reglament

A mi em costa d’entendre, tanta discussió sobre si s’ha d’investir o no Puigdemont com a president de la Generalitat. I em costa d’entendre encara més tota aquesta discussió, des del meu punt de vista estèril i fora de lloc, sobre si el reglament diu això o allò. Si un reglament no permet que un Parlament investeixi un president que s’ha presentat a les eleccions i ha aconseguit els suports suficients per ocupar aquest càrrec, és que no és un bon reglament. I si ara els lletrats del Parlament, o els de l’Estat, o els qui siguin, estan fent informes i més informes sobre la situació, no ens enganyem, és perquè damunt seu hi plana el TC, el 155, el Suprem, la Constitució, les Sagrades Escriptures i no sé quantes coses més; i ara tots voldran curar-se en salut. O és que es pensen que aquesta operació Por que ha desplegat l’Estat no afecta els lletrats? Han aplicat el 155 sense que hi hagués cap reglament per fer-ho i ara, en canvi, patim una reglamentitis aguda. Rajoy ens ha governat rere una pantalla de plasma, Soraya està desapareguda (on ets, Soraya?), i les principals decisions que afecten Catalunya es prenen al centre de la meseta, a nou-cents quilòmetres de distància; i, en canvi, diuen que el Parlament no pot investir un president que té els suports necessaris per ser investit. Reglamentitis. Jo no sé com s’ho han de fer: si Puigdemont ha de venir d’amagat, si hi ha de ser físicament o virtualment, si ha de parlar per Skype o si algun diputat ha de parlar per boca d’ell; però si té els suports necessaris a mi em sembla evident que ha de ser investit president. Perquè d’això es tractava, no? Rajoy no va convocar les eleccions del 21-D per fer fora Puigdemont i resulta que el trio del 155 va perdre? Volien eliminar Puigdemont i el procés, i resulta que són ben vius. Investir Puigdemont president és tornar a la normalitat; al pre-155, i restituir allò que hi havia abans no ho invalidessin per decret. Que l’endemà serà complicat? Probablement. Però el president i el govern serà restituït. Per això a mi em sembla que Puigdemont ha de ser investit. I de l’endemà ja en parlarem l’endemà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia