Opinió

Full de ruta

Rivera li fa un favor, a la UGT

Resultava ben contradictori tenir entre els seus afiliats sindicals un col·laborador desacomplexat de les regressives reformes laborals del Partit Popular

A ca la UGT es veu que encara no se’n saben avenir que a l’hora de renegar del carnet sindical que tenia a títol individual, l’Albert Rivera ho fes com a màxim representant d’un partit polític. Troben que va ser una barreja interessada i deshonesta, pensada com sempre per obtenir-ne rèdit electoral. Val més que no s’hi posin pedres al fetge, en realitat el líder de Ciutadans els va fer un favor, desvinculant-se públicament dels que demà tornen a convocar els treballadors i les treballadores als carrers. Perquè resultava ben contradictori tenir entre els seus afiliats un col·laborador desacomplexat de les regressives reformes laborals del Partit Popular. Només cal fer una ullada a les crítiques aixecades per la proposta de reforma laboral pròpia presentada pel partit taronja, que, sota l’eslògan de combatre la temporalitat dels contractes, amaga una mesura tan perillosa com l’acomiadament per a l’amortització del lloc de treball.

Són detalls que convé tenir presents quan demà ens manifestem per recordar l’obvietat que tenir un lloc de treball és un dret, no pas un privilegi. I per deixar clar que en aquesta espiral de regressió de drets de tota mena –des del dret d’expressió fins al dret a triar el nostre propi destí– no podem permetre que ens hi descomptin encara més conquestes laborals.

Als treballadors i treballadores no ens toca només suportar l’impacte sever de la crisi econòmica sinó també empènyer des de baix la reconstrucció nacional d’aquest país intervingut. Per això hem de combatre igualment les versions falsàries dels qui s’encarreguen d’exagerar el suposat perjudici econòmic infligit pel procés a Catalunya. Versions que no busquen res més que cargolar les plantilles. Ho ha advertit precisament un empresari, el president de la Pimec, Josep González: “Cal desmentir les tesis catastrofistes, la realitat pesa molt, l’economia marxa bé.” Que la bonança, doncs, arribi també a la classe treballadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia