Opinió

A la tres

Els irresponsables

“L’aplicació del 155 ha obert de bat a bat la porta del tot s’hi val per anar en contra de l’independentisme

Carles Puigdemont alertava en l’entrevista del número zero de La República que “el 155 es quedarà encara que l’aixequin”. I l’endemà Enric Millo li donava la raó. El delegat del govern espanyol a Catalunya amenaçava de persistir en l’aplicació malgrat la formació d’un nou executiu. I fer-ho “amb cirurgia més fina” si consideren que alguna actuació topa amb la carta magna.

El 155 ha vingut per quedar-se, aquesta és, malauradament, la impressió. O com a mínim la voluntat del govern espanyol del PP. Les conseqüències sobre una administració catalana paralitzada i immersa en la burocràcia són nefastes i tardaran temps a revertir-se, alerten els experts. A més de desballestaments, cessaments discrecionals, anul·lacions, retards i paperassa, que ja és molt, l’activació del 155 ha provocat un altre efecte, tant o més pervers. La suspensió de l’autonomia ha obert de bat a bat una porta fins ara ajustada: la del tot s’hi val si és per anar en contra de l’independentisme. Ciutadans i els populars s’hi han abonat sense tenir en compte ni costos ni riscos. I encara que el que estigui en joc sigui la cohesió social. L’últim cas: el de l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, on nou professors han estat acusats per la fiscalia per haver assenyalat presumptament alumnes fills de guàrdies civils l’endemà del referèndum de l’1-O. El líder dels taronges, Albert Rivera, s’ha afanyat a compartir un article de difícil qualificatiu d’El Mundo que posa en la diana els docents. El de “No nos señaléis” assenyala. I el PP s’hi afegeix ràpidament. Anuncia que el secretari d’estat de Seguretat i el d’Educació es reuniran la setmana vinent amb una representació de guàrdies civils pares dels alumnes suposadament humiliats per mostrar-los suport davant d’actituds “antidemocràtiques, sectàries i impròpies d’un centre educatiu”. Cs i el PP menyspreen el procés judicial obert. I fan saltar pels aires la presumpció d’innocència per motius partidistes disparant, de nou, contra l’escola catalana. La irresponsabilitat i el 155 també són això.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia