Opinió

Tribuna

Ens plantem dins del Col·legi de Psicologia

El 28 de gener d’enguany publicàvem en aquest mateix mitjà un article titulat “Els Psicòlegs ens Plantem”. Anunciàvem un acte de sobirania, impulsat des de la sectorial de psicòlegs de l’ANC, en què es demanava al nostre col·legi professional que no ens cobrés el rebut de la quota al Consejo General de la Psicología de España. Una acció simbòlica que anava associada a una crítica a la junta de govern del col·legi, per la seva manca de compromís amb el país i la seva gent en vista de les càrregues policials de l’1-O, l’aplicació del 155 i l’empresonament i exili del nostre govern.

Ha passat mig any, i continuem plantats. Però aquest cop dins del col·legi. Un esdeveniment imprevist va ser la posterior convocatòria electoral, que ens va dur a l’oportunitat de participar en les eleccions de la junta de govern. Hi hem concorregut, ajudant a construir una candidatura republicana, Psi·R. Ha estat un projecte engrescador, que hem compartit amb molta altra gent. Amb les deu persones que hem conformat la candidatura, i amb tota una xarxa de suport al voltant que ha fet possible tirar-ho endavant. Els resultats electorals han estat notables, encara que insuficients per governar. Ens han situat com a segona força en el conjunt de Catalunya, i primera a Girona.

En tot aquest recorregut hem crescut internament, teixint una bona xarxa de treball de psicòlogues i psicòlegs afins al moviment, i hem desenvolupat un programa de govern amb visió ·R. Sempre amb la perspectiva de construir un Col·legi de Psicologia per la República, implicat socialment, i capaç de vetllar pels interessos professionals sense les limitacions del marc administratiu actual, que mantenen la nostra professió en un desgavell i precarietats inadmissibles.

També hem crescut externament, creant un projecte ·R compartit amb professionals de diferents àmbits: arquitectura, informàtica, treball social, logopedes, enginyeries, etc., en el marc de l’ANC. Un espai de Professionals per la República que ens permetrà caminar plegats cap a un nou model d’organitzacions professionals en què predomini el foment en la creació, la facultat d’autoregulació, la llibertat d’afiliació i el respecte per una actuació independent i descentralitzada. Com a psicòlogues i psicòlegs, hi continuarem al capdavant.

I ara toca continuar plantats, però aquest cop des de dins del col·legi. Tenim davant una nova junta de govern, que pot obrir oportunitats de diàleg i col·laboració. I tenim un projecte ampli. Que implica mantenir la campanya contra la quota del Consejo, però que va molt més enllà. Tenim molt a dir, i molt per fer. Si ets psicòleg o psicòloga i vols participar-hi, posa’t en contacte amb nosaltres: [email protected]



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia