Editorial

Una alcaldia del 155 per a Badalona

El socialista Àlex Pastor ja exerceix com a nou alcalde de Badalona, la quarta ciutat de Catalunya, després de guanyar la moció de censura que ha descavalcat de l’alcaldia Dolors Sabater, de Guanyem Badalona. Una moció legal però poc comprensible si tenim en compte que Pastor disposa de només de 3 dels 27 regidors del consistori. I encara no ha aclarit com governarà amb aquesta migrada força. La moció s’ha construït sobre la pervivència del tripartit del 155 i el PSC ha assolit l’alcaldia amb els vots del PP i Cs. Però la majoria aclaparadora dels deu diputats del PP dins aquesta aliança indica que qui portarà la batuta del govern badaloní serà Xavier García Albiol. Ho va escenificar el dirigent popular durant el ple amb un recés humiliant per al PSC i exigint la retirada de la pancarta solidària amb els presos polítics de l’Ajuntament que l’alcalde Pastor es va afanyar a treure. El PSC, que clama contra els blocs polítics a Catalunya, no predica amb l’exemple a Badalona i consagra el pitjor dels blocs, el del 155.

Cal saber les motivacions. Pastor ha de consolidar el seu lideratge en un PSC desgavellat després de passar de tenir molts anys l’alcaldia de Badalona a només tres regidors i l’alcaldia el pot ajudar a aconseguir-ho. I Garcia Albiol ha beneit l’operació socialista perquè li permet treure Sabater del focus i disposar d’una plataforma electoral per intentar recuperar l’alcaldia d’aquí a un any. Però amb aquest viratge del PSC cap a la dreta no sembla que els socialistes hagin de recuperar vots per l’esquerra provinents dels damnificats de la moció: Guanyem –Podem i CUP–, ERC o ICV. Així doncs, ja només falta saber si l’empenta de Garcia Albiol a Pastor cap a l’alcaldia no és altra cosa que una veritable abraçada de l’os.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia