Editorial

L’intolerable discurs de Morenés

L’incident provocat per l’ambaixador de l’Estat espanyol als Estats Units, Pedro Morenés, durant la visita d’una delegació de Catalunya és simplement intolerable. La desqualificació que Morenés va fer del discurs pronunciat pel president Quim Torra no només va ser una greu falta de respecte a la primera autoritat de Catalunya, sinó també una ofensa a centenars de milers de catalans. Acusar de propagandístic i mentider Torra i negar l’existència dels presos polítics és una actuació indignant que justifica la reacció de la plantada amb què va respondre la delegació catalana. I mentir afirmant que els catalans unionistes són perseguits a Catalunya és a més un exercici de ‘fake news’ lamentable. Com a ambaixador, Morenés no és ningú per atacar políticament en públic un càrrec electe com és el president de la Generalitat. S’equivoca el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, si té intenció d’apuntalar el despropòsit de Morenés. Perquè permetre que la cimera del 9-J arribi esquerdada per la desafortunada actuació d’un ambaixador sense aptitud que va ser endollat en el càrrec per Mariano Rajoy és un greu error polític.

El nomenament de Morenés per a una destinació estratègica com la dels EUA, després de ser destituït com a ministre de Defensa, ja va ser molt criticat pel fet de no tenir carrera diplomàtica ni experiència al respecte, ja que provenia de la indústria armamentística, la qual cosa també va generar controvèrsia amb la cartera ministerial. Catalunya és la invitada oficial a l’Smithsonian Folklife Festival, juntament amb Armènia, i el fet de sabotejar la participació catalana a l’esdeveniment de la manera que Morenés ho ha fet mereix sense cap mena de dubte la seva destitució.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia