Editorial

El Síndic de Greuges avala l’escola

L’informe del Síndic de Greuges sobre l’hipotètic adoctrinament al si de l’escola catalana avala de manera concloent que a les escoles de Catalunya es garanteix el pluralisme i certifica que no existeix un problema d’adoctrinament sistemàtic als centres educatius. L’anàlisi minuciós de les incidències denunciades a la Sindicatura i al Ministeri d’Educació admet algun cas de mala praxi que cal corregir dins del mateix sistema, però constata la inexistència d’adoctrinament a les aules catalanes, tant pel que fa als mestres com pel que fa als llibres de text que també havien estat objecte de denúncia.

Les conclusions de l’informe treuen pressió als centres educatius catalans, posats sota sospita per les denúncies promogudes des de la Guàrdia Civil, la fiscalia i formacions polítiques com ara el PP, Cs o Vox, arran del tractament de la violència policial de l’1 d’octubre a les escoles. L’arxivament de denúncies contra els mestres de la Seu d’Urgell i Sant Andreu de la Barca, a més de la recent sentència del TSJC que desautoritza la utilització del delicte d’odi impulsada des del Ministeri de l’Interior per protegir els cossos policials, va en el mateix sentit.

Cal recuperar el rigor i la responsabilitat quan es parla de l’educació dels nostres infants. Lluitar contra l’adoctrinament és obligació del mateix sistema educatiu, que pretén educar els alumnes en el pensament crític i el respecte a la pluralitat. Però no es pot confondre això amb la cacera de bruixes judicial, que no només perjudica la convivència als centres, coarta injustament els mestres i afecta el dret a l’educació dels infants, sinó que encobreix la voluntat de determinats sectors de l’Estat d’imposar una única visió de la història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia