Editorial

Manifestació pels presos, més que mai

Barcelona viurà aquesta tarda una nova manifestació que es preveu multitudinària per exigir l’alliberament dels presos polítics catalans, encapçalada pel lema “Ni presó ni exili, us volem a casa”. No és ni de bon tros la primera mobilització des que es va iniciar el procés judicial contra els dirigents polítics i socials republicans. A tocar del mateix punt que començarà la d’avui es va fer la darrera que va omplir tota l’avinguda Paral·lel de la capital catalana i els carrers adjacents. I una de les primeres també va omplir tot el llarg carrer Marina. La societat catalana ha tingut des del primer dia una extraordinària resposta de solidaritat amb els presos i les preses sobiranistes, amb el llaç groc com a símbol.

La manifestació d’avui volia deixar clar que el trasllat a les presons catalanes és una mesura de llei però no de justícia. Perquè l’únic fet just és que tots ells puguin estar a casa seva amb les seves famílies. Però ara, la convocatòria es torna més oportuna que mai i arriba just després del dictamen de la justícia alemanya sobre l’extradició del president Puigdemont que determina la inexistència del delicte de rebel·lió. Sense l’acusació d’aquest delicte, sostingut sobre una inventada violència que no va existir mai, el jutge del Suprem Pablo Llarena no podria mantenir la que des del principi és una desproporcionada i abusiva presó provisional dels afectats. Després de la resolució alemanya és hora que l’Estat espanyol rectifiqui, aturi la repressió, elimini acusacions de delictes inexistents, alliberi tots els encausats i encausades i permeti que els exiliats puguin tornar sense por a ser empresonats. Per això aquesta tarda a Barcelona toca reclamar amb més força, i més arguments que mai, l’alliberament dels presos polítics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia