Opinió

Keep calm

Solidaritat

Fos el que fos el que va provocar que a Juncker li costés mantenir la verticalitat, crec que són, sobretot, unes imatges molt representatives del que li passa a la institució

Les imatges de divendres passat del president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, fent tentines han fet la volta al món. Unes imatges que han tornat a disparar els rumors de si anava begut o era per culpa de la ciàtica. Fos el que fos el que va provocar que a Juncker li costés mantenir la verticalitat, crec que són, sobretot, unes imatges molt representatives del que passa en la institució la comissió de la qual presideix, la Unió Europea, i del seu estat de salut més que no pas del seu propi. Veient aquesta imatge de Juncker, no només es pot llegir que la Unió Europea (UE) trontolla i no s’aguanta, sinó que a més es constata que ha envellit de manera prematura i que necessita un tractament de xoc per a la quantitat de xacres i mals diversos que amenacen d’ensorrar els seus valors fundacionals. Si no és que l’enderroc ja ha començat i la degradació és lenta i progressiva. Valors com la llibertat, els drets humans i la solidaritat han estat un exemple de progrés i benestar durant els setanta anys que té la institució i han ajudat a projectar esperances en els nous estats que s’adherien a la Unió fins i tot en temps d’incerteses. Però queda clar que les sacsejades que ha rebut la UE, com ara l’auge de l’extrema dreta, la urpada del terrorisme, el sí del Brexit, la crisi econòmica i, sobretot, la nul·la capacitat que ha demostrat per resoldre la crisi dels refugiats, ha acabat passant factura a la fràgil salut de ferro de la Unió. Malgrat els pedaços, no s’ha evitat, però, que es pincés el nervi ciàtic de la Unió, la coalició francoalemanya que és el motor que fa caminar aquest gran ens, i això ha suposat que se li hagi complicat la mobilitat. Fins i tot els ho va advertir el papa Francesc. Cal que qui corri més esperi el que va més a poc a poc. Sense oblidar que qui té més dificultats s’hagi d’esforçar per arribar al capdamunt. Entera comunitat d’interessos i responsabilitats. Això té un nom i coincideix amb el remei que recepten els que hi entenen per redreçar el rumb de la Unió. Es diu solidaritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia