Opinió

Full de ruta

Qatar serà un mundial millor

La calor fa del tot inviable jugar el mundial de Qatar a l’estiu i es disputarà al novembre i al desembre amb jugadors, d’entrada, molt més descansats

Mentre França encara celebra el seu triomf a Rússia, la victòria d’un futbol prou garrepa vista la qualitat dels seus jugadors, els aficionats a aquest esport ja pensem en la propera gran cita, el 2022 a Qatar. La situació sociopolítica mundial i els dubtes, de fet, els pocs dubtes sobre la nul·la qualitat democràtica del país del Golf, posaran aquest mundial en l’ull de l’huracà. Ara, si hi ha dubtes sobre si Qatar pot organitzar un mundial de futbol per raons polítiques també n’hi hauria d’haver sobre si el mateix país pot organitzar una cursa de MotoGP o la Fórmula 1 pot tenir parada a Bahrein, l’Azerbaidjan, Abu Dhabi o la Xina. Seria un debat interessant el de la relació entre el futbol, els diners, el poder i l’esport.

Però avui vull parlar de futbol, i futbolísticament parlant no tinc cap dubte que el de Qatar serà el millor mundial que s’haurà jugat mai després que aquest hagi tingut una miqueta de tot, però, sens dubte, serà recordat més per la incorporació, positiva, del VAR que pel joc brillant de la majoria dels d’equips. I per què ho dic, això? Doncs perquè la calor farà del tot inviable que es jugui al juny i al juliol, com és tradicional. De fet, ja és oficial que el mundial de Qatar del 2022 es jugarà entre el 21 de novembre i el 18 de desembre. Això farà, doncs, que els jugadors no arribin a la copa del món després d’haver disputat fins a 80 partits amb els seus clubs, cosa que fa que molts ja no hi arribin per culpa de les lesions i que els que hi arriben ho facin amb la benzina ben curta, com s’ha vist en les segones parts del mundial de Rússia.

Una altra cosa serà quines conseqüències tindrà aquest fet –i, de retruc, la possibilitat encara oberta que aquest sigui el primer mundial amb 48 equips– en les diferents lligues nacionals. La solució lògica seria la que ja implanten altres esports quan s’hi troben: una aturada. Però igual n’hi ha que voldran avançar tant el calendari que el que faran, de nou, és perjudicar l’espectacle del mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia